Mutu, prezentat la FRF în ziua în care România și-a aflat adversarii în Liga Națiunilor

Ceea ce era de așteptat să se întâmple, s-a oficializat astăzi. Foști colegi la națională și buni prieteni, Adi Mutu și Cosmin Contra vor lucra braț la braț penru România. FRF a anunțat prin intermediul unui comunicat oficial că Mutu a fost instalat oficial în funcția de manager sportiv la federație. El va avea ca principală responsabilitate relația echipei naționale a României cu cluburile din țară și străinătate. 

”Golgheter all-time al primei reprezentative cu 35 de goluri marcate, la egalitate cu Gheorghe Hagi, și jucător emblematic al echipei naționale cu 77 de meciuri pentru România, Adrian Mutu (foto: frf) devine de astăzi membru al echipei Federației Române de Fotbal”, se arată în comunicatul de pe site-ul FRF.

Mutu s-a declarat extrem de bucuros de noua lui misiune. ”Sunt foarte bucuros să mă pot alătura unei echipe în care cred și să am oportunitatea de a lucra alături de profesioniști pentru performanțele fotbalului românesc în care m-am format și m-am afirmat ca jucător. Trec într-o nouă etapă a carierei mele și simt că e nevoie să contribui, cu tot ceea ce am învățat pe teren și în activitatea ulterioară, la succesele echipei naționale”, a declarat noul manager sportiv al FRF. (foto: sportpictures.eu)

Răzvan Burleanu își pune mari speranțe în Mutu și a declarat că se bazează pe experiența dobândită de acesta atât ca jucător, cât și ca manager în cadrul clubului Dinamo.“Experiența extraordinară a lui Adrian Mutu acumulată până acum reprezintă garanția unui succes. Îi urez bun venit și am convingerea că împreună vom reuși să întărim parcursul proiectului FRF de dezvoltare a fotbalului românesc”, a afirmat și șeful federației.

România, în a treia divizie valorică în Liga Națiunilor

Numirea lui Adi Mutu la FRF a venit chiar în ziua în care UEFA a anunțat oficial componența celor patru divizii valorice din Liga Națiunilor, competiție care se va desfășura începând de anul viitor. Repartizarea în aceste divizii a fost făcută pe baza coeficienților de la finalul preliminariilor penru Mondialul din Rusia. Astfel, tricolorii (foto: sportpictures.eu) vor evolua în Liga C valorică, acolo unde au mai fost repartizate Ungaria, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia și Lituania. 

Cele 15 echipe vor fi împărțite în câte trei grupe de câte 4 echipe și una de 3 echipe. Câștigătoarele grupelor vor promova în divizia B, iar echipele de pe ultimul loc vor retrograda în divizia D. Cele mai bune patru echipe care nu vor obține calificarea directă la Euro-2020 vor susține un baraj în martie 2020. 

Presa sportivă din România a făcut două scenarii - grupa grea și grupa ușoară pentru România. În prima variantă, trupa lui Contra ar face parte dintr-o grupă alături de Serbia, Grecia și Norvegia. A doua variantă înseamnă ca tricolorii să se bată în aceeași grupă cu cei mai ușori adversari - Estonia, Cipru și Lituania. Tragerea la sorți a grupelor se va efectua pe 20 ianuarie. 

În prima divizie valorică, Liga A, vor juca ”greii” Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franța, Anglia, Elveția, Italia, Polonia, Islanda, Croația și Olanda. Acestea vor fi repartizate în patru grupe de câte trei echipe. 
  
În a doua divizie valorică, Liga B, vor evolua Austria, Țara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herțegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia și Turcia, de asemenea în patru grupe a câte trei echipe. 
  
În fine, ultima divizie valorică, Liga D, va fi alcătuită din Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino și Gibraltar. Iar echipele vor fi împărțite în patru grupe de câte patru.


  
Liga Națiunilor este o competiție gândită de UEFA pentru a înlocui meciurile amicale, vizate de mafia pariurilor în ultimul timp. Faza grupelor va avea loc în perioada septembrie - noiembrie 2018. Cele mai bune patru echipe se vor întâlni în Final Four-ul din iunie 2019 (competiție doar pentru Liga A). 

Clasamentul final al Ligii Națiunilor va oferi capii de serie pentru preliminariile europene ale turneelor finale ale CE și CM, dar și cele patru echipe calificate direct la Euro 2020. Câștigătoarele din fiecare grupă a Ligilor B, C și D promovează, în vreme ce echipele clasate pe ultimele locuri în fiecare grupă retrogradează. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi