Murray, gata pentru 2017: "Sunt numărul 1 şi vreau să rămân acolo, sus"

Pentru Andy Murray, anul 2016 a fost unul de vis. Britanicul a încheiat cu victoria din Turneul Campionilor şi a terminat anul pe primul loc în clasamentul ATP pentru prima oară în carieră. Aurul de la Rio a fost bonusul luat de Murray, care e pregătit să facă faţă noilor provocări de la anul. "Viitorul se anunţă interesant, sunt mulţi tineri care vin din urmă", a spus Murray, care imediat după finala câştigată în faţa lui Djokovic a declarat că nu se aştepta să ajungă aici. 

A fost o finală interesantă, dar cred că am avut şi meciuri mai bune unul împotriva celuilalt. Am fost mai solid în momente importante. Poate, ţinând cont de modul în care s-au desfăşurat lucrurile în ultimele luni, am profitat de acest plus de încredere pe care el îl avea în trecut. Am pierdut mai mult decât am câştigat în faţa lui, printre care mai multe finale. De data aceasta, şansa a fost de partea mea şi mă va motiva pentru 2017. Adevărul este că m-am gândit la mine şi la ce pot oamenii să spună. A fost un meci mare, o victorie foarte importantă pentru mine,

---a declarat Andy Murray

Cel mai greu îi va fi să rămână în vârf, mai cu seamă că din spate vin mulţi jucători tineri foarte talentaţi. Îi este dor însă de disputele cu "greii" Federer şi Nadal. 


Am făcut eforturi foarte mari în ultimele cinci sau şase luni pentru a ajunge atât de sus. Acum sunt acolo, dar mi-ar plăcea să şi rămân. Ştiu că va fi extrem de dificil să repet un an atât de reuşit. Şi devine din ce în ce mai dur, pentru că sunt mulţi tineri care vin din urmă, cu personalitate şi un joc spectaculos. Viitorul se anunţă interesant. Eu sunt numărul 1 şi vreau să rămân acolo, sus. E prea devreme însă să devin Sir Andy. Am 29 de ani.

Tenisul se află pe calea cea bună, dar ar fi mai bun cu Roger şi Rafa pe terenuri. Ei au fost absenţi în marea parte a sezonului şi au lipsit circuitului. Ambii sunt extrem de populari, pentru tot ce au realizat, dar şi pentru că sunt campioni foarte carismatici. Eu sper că vor reveni într-o bună formă fizică,

---a mai spus Murray

Britanicul a rămas neînvins pe iarbă tot anul, câștigând cele 12 meciuri disputate. Murray a câștigat toate cele 24 de întâlniri de când a fost învins de Juan Martin del Porto, la Cupa Davis, în septembrie. Are în palmares 44 de titluri, dintre care 3 de Grand Slam și două medalii olimpice de aur. A câștigat 9 turnee, printre care Italian Open, Vienna Open, Shanghai Masters și Wimbledon. Cea mai rapidă victorie a lui Andy Murray a venit în mai puțin de două ore, în meciul împotriva lui Milos Raonic.


Clasament ATP, primele zece poziţii:

1. Andy Murray 12.685p

2. Novak Djokovic 11.780p  

3. Milos Raonic 5.450  

4. Stanislas Wawrinka 5.315p   

5. Kei Nishikori 4.905p   

6. Marin Cilic 3.650p   

7. Gael Monfils 3.625p   

8. Dominic Thiem 3.415p  

9. Rafael Nadal 3.300p   

10. Tomas Berdych 3.060p

 

Foto: dailymail.co.uk

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi