Ambiţii multe, fotbal puţin: Botoşani - Astra 0-0. Şumi: "Eu trag linie la final"

Astra nu a mai arătat ca în meciul cu Plzen din Europa League. Parcă mai obosiţi ca niciodată, jucătorii campioanei României au pus în prea puţine momente probleme porţii adverse. Doar Alibec şi Budescu s-au apropiat mai periculos în prima repriză de poarta Botoşaniului, dar şi ei au greşit ţinta. 

După pauză, moldovenii au ieşit mai mult la joc şi Victoraş Astafei a fost foarte aproape de gol în minutul 55. Ioniţă II şi-a încercat apoi norocul, dar Iliev nu s-a dat bătut. Aproape inexistent după pauză, Budescu a fost înlocuit în minutul 77 de Daniel Florea, dar nici acesta nu a reuşit mai multe.

Jucătorii lui Leo Grozavu au ratat şansa victoriei în ultimele minute. Astafei nu a putut trimite mingea în poartă din şase metri după o centrare ideală şi FC Botoşani - Astra s-a terminat 0-0.

Sperăm ca până la meciul cu Dinamo (nn - 29 octombrie) să ne revenim din punct de vedere fizic. Sunt puncte importante şi, uşor, uşor o să ne apropiem de play-off. Chiar dacă au fost puţine ocazii, s-a jucat frumos. Felicit jucătorii Botoşaniului. Mă bucur că jucătorii care au intrat şi-au făcut treaba,

---a spus Marius Şumudică

Azi nu am putut mai mult. Este totuşi un punct cu echipa campioană, nu ne considerăm prea mici. Spre exemplu, transferul lui Alibec la Steaua face cât toată echipa noastră. Noi am transferat jucătorii importanţi şi am adus jucători de liga secundă. Ne-am depăşit condiţia, dar ca să ai o echipă bună, ai nevoie de jucători constanţi,

---a declarat şi Leo Grozavu

Moldovenii au urcat peste Gaz Metan și Dinamo în clasamentul Ligii 1 și sunt pe locul 4, cu 20 de puncte - la 7 în spatele liderului Steaua. De cealaltă parte, Astra a ratat ocazia de a se apropia de locurile de play-off: cu 13 puncte din 13 partide a terminat turul pe locul 10, la egalitate cu Concordia Chiajna. 

Eu vreau să trag linie în momentul în care se termină sezonul regulat. Noi de două meciuri cred că arătăm altceva. Că va fi locul 5-6-7, ştiţi cum e cu insolvenţa...Putem să prindem şi locul şapte, că ajungem în Europa. Ăsta e obiectivul meu în acest an,

---a anunţat Şumudică

După meci, antrenorul Astrei a aflat că va mai pierde un jucător. Şi tot Steaua e de vină...După Enache, De Amorim, Boldrin şi Alibec, Gigi Becali îl vrea acum şi pe Teixeira.

M-am uitat în Liga 1 să iau un număr 10, dar nu am pe cine...O să îl iau pe Teixeira de la Astra. Ei nu-i mai pot da salariu mare,

---a dezvăluit Becali 

Echipe:

FC Botoşani: Iliev - Dimitrov, Miron, Burcă, Muşat - Willie Barbosa, Vaşvari, Cucu - Golofca, Istvan Fulop, Astafei.

Astra: Lung jr. - Alexandru Stan, Fabricio, Oroş, Morais - Boubacar, Săpunaru - Al. Ioniţă II, Budescu, Kortzorg - Alibec. 

 

Foto: Ionuţ Tabultoc / Sportpictures.eu 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!