Montella, dat afară de AC Milan! Cine a preluat banca tehnică a milanezilor

Ultimul eșec din campionat, 0-0 acasă cu Torino, a fost picătura care a umplut paharul supărării șefilor chinezi ai lui Milan. Au decis târziu în noapte să renunțe la antrenorul Vincenzo Montella, iar astăzi au făcut anunțul oficial. Acesta semnase în iunie 2016 un contract pe doi ani pentru un salariu anual de 2,3 milioane de euro. În plus, Milan a plătit atunci despăgubiri de 500.000 de euro Sampdoriei pentru a-i rezilia contractul lui Montella. (foto: sportpictures.eu)

El nu a reușit să producă șocul mult-așteptat la echipă, terminând cu Milan în afara Europei. S-a sperat ca revigorarea să vină începând cu acest sezon după o perioadă de transferuri fulminante în vară - când la echipă au venit 11 noi jucători, în frunte cu Leonardo Bonucci, Andre Silva și Andrea Conti. 

Montella n-a reușit, însă, să readucă ”barca” pe linia de plutire - a lăsat echipa pe locul 7 în clasament după 14 meciuri disputate până acum în noul sezon. În acest timp, Milan a bifat 6 victorii, 2 egaluri și 6 înfrângeri. 

Șefii echipei au găsit repede rezolvarea - l-au adus pe bancă pe fostul jucător Gennaro Gattuso (foto: gazzetta.it), care se ocupa din acest an de echipa de tineret a clubului. Gattuso are ca obiectiv calificarea în Europa sezonul viitor. Gattuso este un simbol al Milanului. El a jucat aici în perioada 1999-2013 și a câștigat nu mai puțin de 10 trofee.

O misiune perfect realizabilă - Milan este în acest moment la șase puncte în spatele ultimului loc care duce în Europa League, și la 11 distanță de ultima poziție care asigură biletul în Champions League. Milan a făcut anunțul pe pagina de twitter, dar nu se știe dacă numirea lui Gattuso este temporară sau pe termen lung.

Presa din Italia scrie însă că manageriatul lui Gattuso este pentru un timp scurt, la echipă urmând să sosească fostul antrenor al lui Bayern, Carlo Ancelotti. Acesta tocmai a refuzat să preia naționala Italiei după demiterea lui Gian Piero Ventura. Este de așteptat ca mutarea să aibă loc la finalul actualului sezon. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!