Money management: 3 sisteme de gestionare a banilor la pariuri ce sunt falimentare

În acest articol îți voi prezenta 3 sisteme de gestionare a banilor la pariuri sportive care par destul de bune la prima vedere, dar care îți pot da mari bătăi de cap pe termen lung dacă nu le utilizezi așa cum trebuie. Așa că atenție! Sistemele în sine nu sunt deloc rele, ci doar dacă sunt tratate cu superficialitate. Ele par simple la prima vedere, dar utilizarea lor incorectă va duce la rezultate foarte slabe.

Ce are de oferit cea mai bunã agenție de pariuri sportive online? Descoperã acum!

 

1. PLASAREA UNUI PROCENT FIX DIN BANCĂ PE FIECARE PRONOSTIC

Ideea de bază a acestui sistem este destul de simplă. Stabilești din start un anumit procent din bancă pe care să-l pariezi pe fiecare pronostic în parte, să spunem 5%. Sau nu trebuie neapărat să fie un procent fix; acesta poate să oscileze de exemplu între 4% și 8% în funcție de mai mulți factori prestabiliți: cotă, încredere în pariu etc. Ideea este că pe măsură ce banca crește, atunci și suma pe care o pariezi se mărește. Dacă banca scade, atunci implicit pariezi mai puțin. Acest sistem nu este deloc rău în teorie deoarece astfel vei ajunge foarte greu în situația de a pierde întreaga bancă.  

Problema este că nimeni nu te asigură că după 10 pariuri câștigate nu vei da de 10 pierdute, pentru că într-o astfel de situație vei pierde foarte probabil mai mult decât ai câștigat, chiar dacă ai un număr identic de pariuri câștigate și pierdute. Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când câștigi banca nu este foarte consistentă, deci și miza nu este foarte mare, dar după 10 pariuri câștigătoare atât bankroll-ul cât și miza pe pariu ajung să fie destul de mari.

Dacă vei cere unui parior profesionist o părere asupra acestei strategii el probabil îți va spune că singura situație când chiar se merită să pariezi procente fixe din bancă este atunci când ești în căutarea de ”pariuri de valoare”. O metodă pentru a rezolva problema prezentată la acest punct ar fi să îți impui un anumit obiectiv (să zicem că vrei să dai pe plus 25%), iar atunci când îl atingi să pui profitul deoparte și să începi de la capăt cu banca inițială.
 

2. PLASAREA UNEI SUME FIXE DE BANI MECI DE MECI

Plasarea unei sume fixe de bani pe fiecare meci în parte, indiferent de cum a crescut sau scăzut banca, vine cu un avantaj: sumele câștigate sau pierdute de tine vor fi conform cu realitatea. Nu mai depinzi ca în strategia de mai sus de momentul în care prinzi pariurile câștigate și pe cele pierdute. Dar este greșit spus că șansele de câștig cresc. Dacă ai o rată de câștig a pariurilor tale de peste 50% vei face profit, iar în caz contrar vei fi pe minus. De fapt îți trebuie mai mult de 50% pentru că intervine și avantajul casei, payout-ul la fiecare pariu fiind de maxim 90%-94%. Plasarea de pariuri în acest mod nu este o greșeală, dar nici nu folosești vreun super sistem care să-ți crească șansele de câștig în vreun fel. Practic vei depinde mai puțin de noroc, dar dacă rezultatele tale la pariuri nu sunt suficient de bune, atunci nu ai rezolvat nimic.
 

3. SISTEMUL DE KELLY UTILIZAT GREȘIT

Sistemul lui Kelly este foarte bun în teorie, dar problema este că trebuie să poți anticipa cât mai corect șansele de câștig ale unui pariu. Mulți spun că estimările nu prea au cum să fie exacte, iar astfel sistemul nu poate fi foarte eficient, deci trebuie evitat. Dar nu zice nimeni că estimarea trebuie făcută la perfecție; important este să fim cât mai obiectivi și să luăm în calcul cât mai multe variabile. Sunt mulți pariori profesioniști care folosesc acest sistem, deși este adevărat că aceștia au și un alt tip de sistem pe care-l utilizează în mod special pentru a calcula șansele matematice ca un pariu să fie câștigător sau nu.

Dar chiar dacă nu utilizezi unelte atât de complexe, tot poți veni cu o apreciere aproximativă. Chiar și în subconștient faci astfel de calcule fără să-ți dai seama. De câte ori nu ți s-a întâmplat să dai click pe un meci pentru a-i vedea cotele, iar în mintea ta deja să anticipezi cotele oferite? Cam asta trebuie să faci și la sistemul lui Kelly, dar în procente. Problema principală este că sistemul pare simplu la prima vedere, dar în realitate depinzi mult de capacitatea ta de a analiza corect șansele de câștig. Dacă ești bun la asta, atunci sistemul va funcționa foarte bine pentru tine. În caz contrar va funcționa foarte prost. Simplu!

În orice caz, managementul banilor este un aspect foarte important de care trebuie să ții cont atunci când joci la pariuri sportive, deoarece un management corect îți va crește șansele de a face profit pe termen lung și de a face față momentelor mai dificile când norocul nu este de partea ta.  

Trăiește pariurile la intensitate maximă, pariază LIVE chiar acum!

Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi