Mondial fără Alexis Sanchez și fără americani! Peru, marea surpriză din baraj!

Aseară, în Europa au avut loc ultimele meciuri din preliminariile pentru Mondialul din 2018. Astfel, s-au stabilit echipele care merg direct la turneul final din Rusia, dar și selecționatele care merg la baraj. România a pierdut calificarea, terminând pe locul patru în Grupa E. Ca țară organizatoare, Rusia este calificată din oficiu. 

Calificate direct la CM 2018: Franța, Portugalia, Germania, Serbia, Polonia, Anglia, Spania, Belgia, Islanda.

La baraj: Elveția, Italia, Danemarca, Croația, Suedia, Irlanda de Nord, Grecia, Irlanda.

Slovacia a fost echipa clasată pe locul doi în grupă, cu cea mai slabă linie de clasament, și a ratat șansa să ajungă la baraj.

Alexis, spectator la CM 2018! Peruanii, marea surpriză

Nu mai puțin de șase selecționate se luptau pentru calificarea la Mondial înaintea ultimei etape din preliminarii. Doar Brazilia era deja calificată la turneul final. Deși mulți au spus că Argentina are șanse mari să nu se califice, Leo Messi i-a contrazis cu un meci mare la Quito. După ce Ecuadorul a deschis scorul în minutul 1, starul Barcei s-a supărat rău și le-a dat trei goluri gazdelor: două pâna la pauză și unul cu o jumătate de oră înainte de finalul partidei. Astfel, Argentina a terminat pe locul 3 și a obținut calificarea directă la CM 2018, alături de Brazilia, Uruguay și Columbia. 

Cea mai mare surpriză din preliminariile sud-americane o reprezintă prezența naționalei din Peru la baraj, care se va bate pentru biletul de Rusia cu învingătoarea din zona Oceania, Noua Zeelandă. Marea dezamăgire o reprezintă Chile - echipa lui Alexis Sanchez (foto: sportpictures.eu) și Arturo Vidal va privi Mondialul la televizor după ce a terminat pe locul 6 în clasament. La golaveraj au pierdut chilienii barajul în fața peruanilor (26-27 față de 27-26 în dreptul peruanilor).

Echipele calificate direct la CM 2017: Brazilia, Uruguay, Argentina, Columbia 

La baraj: Peru

Australienii au tremurat precum piftia 

Și în zona asiatică s-au stabilit echipele care vor juca la anul în Rusia. Astfel, Iran, Coreea de Sud, Japonia și Arabia Saudită s-au calificat direct. Un meci ”thriller” a fost Australia - Siria. Gazdele au tremurat tot meciul pentru prezența la baraj, pe care au obținut-o în prelungiri!

Veteranul Tim Cahill (foto: heraldsun.com.au) a adus fericirea în tabăra australienilor, care ar trebui să-i facă statuie - tot el și-a adus echipa în meci după ce a egalat la 1 în minutul 13 (Al Somah deschisese scorul pentru sirieni după numai 6 minute!). Australienii vor juca la baraj împotriva Hondurasului. 
  
Echipe calificate din zona asiatică: Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită. 

La baraj: Australia

Africa, Africa, ce minune!

În zona africană, nimic nu e sigur. Și asta pentru că ultima etapă a grupelor se va desfășura abia peste o lună. Doar Nigeria și Egipt sunt echipele calificate până acum la turneul final din Rusia. În rest, sunt multe necunoscute în celelalte trei grupe. Iar cea mai mare surpriză ar fi ratarea Mondialului de către Senegal și Coasta de Fildeș.

Ultima are șanse mari să vadă la televizor Mondialul de la anul - ivorienii (foto: maliactu.net) sunt pe 2 în Grupa C, cu 8 puncte, cu unul mai puțin decât liderul Maroc, echipa cu care se vor duela în ultima etapă! E meciul pe care Coasta de Fildeș trebuie musai să-l câștige dacă vrea să joace în Rusia.  

Echipe calificate: Nigeria, Egipt

Mondial la televizor pentru americani

Cu Mexic și Costa Rica deja calificate înaintea ultimei etape, lupta pentru locul trei și pentru baraj s-a dat între SUA, Panama și Honduras. Iar surprizele nu au întârziat să apară - americanii au fost învinși cu 2-1 de necunoscuții din Trinidad Tobago și au ratat calificarea la Mondialul din Rusia. Dezamăgirea a fost maximă pentru jucătorii americani. (foto: news.com.au)

SUA au terminat pe locul 5, cu 12 puncte, cu unul mai puțin decât ultimul loc care a mers la baraj - Honduras. O altă mare surpriză este calificarea naționalei din Panama la CM 2018. 

Echipe calificate: Mexic, Costa Rica, Panama

La baraj: Honduras 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi