MITITELU, prins în ofsaid de DNA! Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe fostul șef al Universității Craiova pentru înșelăciune și evaziune fiscală!

Adrian Mititelu a fost în al nouălea cer acum o luna, când judecătorii au decis că Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt vinovați de dezafilierea Craiovei. Cei doi au fost condamnați la 3 ani cu suspendare și obligați să-i plătească lui Mititelu 1 miliard de lei! Imediat după aflarea verdictului, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au anunțat că vor face recurs.

Acum, a intrat și Mititelu în vizorul DNA! E acuzat de înșelăciune și evaziune fiscală în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate. Alături de Adrian Mititelu a fost trimis în judecată și Gigel Preoteasa, secretar al fostului club condus de Adrian Mititelu. Procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului mai multor imobile ce aparțin celor doi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

Potrivit DNA, Mititelu a încasat la 24 martie 2011, într-un cont bancar deschis în aceeași zi la cererea sa, contravaloarea sumei de 1,1 milioane euro, din care, la aceeași dată, s-au efectuat ulterior mai multe plăți. Din suma de bani încasată au fost achitate drepturi salariale ale angajaților clubului, iar o altă sumă a fost transferată în contul unei societăți comerciale controlată prin interpuși de același inculpat. DNA mai precizează că suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferați în contul pus la dispoziție de organul fiscal. Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de peste 4 milioane de lei, iar clubul cesionar, cu peste 5,6 milioane lei. 

Nu este pentru prima data când fostul șef al Universității Craiova este trimis în judecată. În 2014, Mititelu a fost acuzat de procurorii DIICOT tot pentru evaziune fiscală, atunci pentru 5 milioane de euro.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi