Mișcări surpriză: Chelsea cumpără de la Everton, Udinese și ȚSKA Moscova

Antonio Conte e disperat să-și întărească echipa în fereastra de transferuri din ianuarie. Iar ultimele informații ajunse la urechile jurnaliștilor de la Daily Mail sunt că Chelsea va face o ofertă concretă pentru mijlocașul ofensiv al lui Everton, Ross Barkley. Internaționalul englez de 24 de ani a fost accidentat o bună perioadă de timp, dar Conte este convins că el nu a fost ”exploatat” așa cum trebuie până acum. 

Afacerea este ca și făcută, se pare. Barkley (foto: evertonfc.com) mai are contract până la sfârșitul sezonului cu Everton, iar șefii echipei nu vor să-l piardă gratis la vară și vor bate palma cu gruparea de pe ”Stamford Bridge”. Pe mijlocașul lui Everton îl vrea însă și Mauricio Pochettino la Tottenham, dar cu siguranță președintele Daniel Levy nu va licita mai mult decât campionii Angliei, care sunt dispuși să plătească 24 de milioane de euro în schimbul lui Ross Barkley. 

Pe ”Stamford Bridge”, în ianuarie este așteptată și noua senzație a fotbalului din Rusia, Alexandr Golovin. Ajuns la 16 ani la ȚSKA Moscova, tânărul mijlocaș a debutat în echipa mare acum doi ani, într-un meci cu Mordovia Saransk. Campion europen în 2013 cu naționala Under17 a Rusiei, el este dorit cu insistență și de Arsene Wenger la Arsenal. Chelsea are însă avantajul că a făcut deja o ofertă concretă pentru Golovin (foto: pfc-cska.com), în valoare de 17 milioane de euro - cu 9 milioane de euro mai mult decât valoarea actuală de pe piața transferurilor. 

E firesc ca șefii lui ȚSKA să bată palma cu Roman Abramovic, mai cu seamă că patronul lui Chelsea e dispus să-l mai lase la Moscova împrumut pe Golovin încă un sezon - variantă care le surâde șefilor vice-campioanei Rusiei. Mijlocașul de 21 de ani este văzut o variantă foarte bună pentru preluarea ”ștafetei” de la Cesc Fabregas. Arsenal nu poate emite pretenții să câștige cursa pentru Golovin, în condițiile în care Roman Abramovic are legături strânse cu șefii lui ȚSKA Moscova, echipă sponsorizată la un moment dat de miliardarul rus. 

Chelsea se luptă cu Arsenal și pentru un alt jucător: mijlocașul lui Udinese, Jakub Jankto. Internaționalul ceh de 21 de ani are un sezon excelent - a marcat deja cinci goluri în cele 18 apariții pentru Udinese. Ultima dată a bifat o dublă în 13 minute în meciul câștigat cu 3-0 de echipa sa pe terenul lui Crotone. Șefii chinezi de la AC Milan s-au interesat și ei de Jankto (foto: udinese.it), dar potrivit presei din Italia jucătorul este atras mai mult de oferta din Premmier League. 

Wenger a pretins în vară că clubul s-a înțeles cu impresarul jucătorului pentru un transfer în 2018, dar între timp lucrurile s-au ”stins” după interesul manifestat de Chelsea care e dispusă să plătească și mâine clauza de eliberare de numai 7 milioane de euro a lui Jankto. În plus, campioana Angliei îi oferă un salariu triplu jucătorului cotat la 8 milioane de euro pe piața transferurilor. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!