”Minunea” de la Paris, Cecchinato ar putea fi suspendat pentru blaturi la pariuri!  

Marco Cecchinato a uimit o lume întreagă în acest an la Roland Garros. Până la turneul de Grand Slam de la Paris, jucătorul de 25 de ani câștigase primul său titlu ATP din carieră în urmă cu puțin timp, la Openul Ungariei - victorie după care a devenit primul tenisman născut în Sicilia care câștigă un asemenea trofeu. Victoria din Ungaria i-a dat aripi lui Cecchinato (foto: rolandgarros.com), care a fost oprit cu greu în semifinale la Roland Garros de austriacul Dominic Thiem. 

Performanța sa a fost catalogată de către specialiști drept unul dintre cele mai mari șocuri din istoria tenisului mondial în circuitul ATP. Incredibil e că Marco putea pleca de la Paris încă din primul tur, când românul Marius Copil a fost foaret aproape să-l bată pe jucătorul sicilian. În final, Cecchinato a mers mai departe după un meci infernal terminat în cinci seturi și după ce a fost condus cu 0-2 la seturi: 2-6, 6-7, 7-5, 6-2, 10-8!! 

Scăpat ca prin urechile acului de eliminare, Marco s-a descătușat și a început să joace tot mai bine. Așa se face că, rând pe rând, a scos dat afară din turneu nume mult mai mari precum, Pablo Carreno Busta (favorit 10), David Goffin (favorit 8) și Novak Djokovic (foto: rolandgarros.com) fost număr unu mondial și favorit 20 la Paris). Odată cu victoria din sferturi în fața lui Djokovic, Cecchinato a devenit primul jucător italian care s-a calificat în semifinala unui turneu de Grand Slam după o pauză de 40 de ani!  

Foarte puțină lume știe, însă, că înainte să uimească la Paris jucătorul născut în Sicilia a făcut obiectul unei anchete pentru un blat la pariuri într-un turneu Challenger din Maroc. Acuzațiile s-au dovedit a fi reale, iar Cecchinato a fost găsit vinovat de către federația de tenis din Italia pentru trei infracțiuni împotriva integrității sportului într-un dosar de 47 de pagini.

Clasat pe locul 82 mondial în timpul turneului marocan (octombrie 2015), Cecchinato a fost favorit clar în meciul din sferturi împotriva polonezului Kamil Majchrzak, clasat pe locul 338 ATP. Cecchinato a pierdut, totuși, acel meci cu 1-6, 4-6. Agenția de reglementare a jocurilor de noroc din Italia a dezvăluit atunci pariuri în sume mari plasate pe victoria lui Majchrzak, la o cotă de 7/1. 

Potrivit raportului, și două persoane din Italia au plasat pariuri pe victoria lui Majchrzak (foto: sportowefakty.wp.pl) - Riccardo Accardi și tatăl său, Fabrizio. Riccardo Accardi, și el un jucător de nivel inferior, este prietenul din copilărie al lui Cecchinato, cei doi crescând împreună pe străzile din Palermo. Semifinalistul din acest an de la Roland Garros a negat orice discuții cu Riccardo Accardi, dar anchetatorii au descoperit ulterior mai multe mesaje WhatsApp pe telefonul lui Accardi.

"Numai marocanii mă pot salva", scria Cecchinato într-unul dintre aceste mesaje prietenului său. Iar de aici, totul a fost clar pentru anchetatori, care ulterior au mai descoperit că jucătorul sicilian (foto: tennisworlditalia.com) își rezervase cu mult timp înainte un bilet de avion cu destinația Palermo, unde îl aștepta prietenul său de o viață.

Pedeapsa cu suspendare pronunțată de către Federația de tenis din Italia a fost imediat atacată la tribunal, permițându-i lui Marco Cecchinato să continue să joace în turnee. Trei luni mai târziu, la recurs, pedeapsa lui Cecchinato a fost redusă la 12 luni și la plata unei amenzi de 20.000 de euro.

Curtea federală de apel i-a redus pedapsa jucătorului sicilian după ce a stabilit că anchetatorii nu au demonstrat că Cecchinato a profitat vreodată de pariurile plasate de prietenul său - Accardi, ci doar că acesta i-a oferit anumite informații. 

Imediat după meciul pierdut în semifinale la Roland Garros cu Dominic Thiem, jurnaliștii l-au întrebat pe Marco Cecchinato (foto: rtl.fr) despre acest moment al carierei sale. Sicilianul a refuzat orice discuție pe această temă. "V-am spus, nu vreau să vorbesc despre asta. Acum vreau să mă gândesc doar la acest moment din cariera mea. Vă rog, nu insistați. Mulțumesc!”, a spus Cecchinato la conferința de presă.

În ciuda dorinței sale enorme de a-și vedea de turnee în circuitul profesionist, Marco Cecchinato este încă în pericol să-și execute pedeapsa. Și asta pentru că Unitatea de Integritate pentru Tenis, organismul internațional de supraveghere a sportului, nu a luat încă în discuție acest caz. În conformitate cu politica organismului, nu se poate confirma dacă în momentul de față se desfășoară o anchetă. 

Cel mai recent caz finalizat de către Unititatea de Integritate pentru Tenis este cel al argentinianului Nicolas Kicker (95 ATP / foto: batimes.com.ar), caz dat publicității la sfârșitul lunii trecute. Această investigație a rezultat din meciuri jucate în 2015 cu o lună înaintea celui disputat de Marco Cecchinato la turneul din Maroc. Așa că, pentru sicilian, emoțiile nu au dispărut și ne putem aștepta la o decizie surprinzătoare cu privire la semifinalistul din acest an de la Roland Garros. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi