Michael "Air" Jordan - cel mai bine plătit sportiv din toate timpurile

"Extraterestrul" din golf, Tiger Woods a fost dat jos din fruntea topului celor mai bine plătiţi sportivi ai lumii din toate timpurile. Super-starul din NBA, Michael "Air" Jordan i-a luat locul lui Tiger după 10 ani în fruntea clasamentului! Conform celor de la Forbes, cel mai bun baschetbalist din istorie a adunat 1,7 miliarde de dolari, din care 93 de milioane din salariul de jucător la echipele pentru care a evoluat. 

Jordan a făcut bani buni şi după ce s-a retras din activitate, în 2003, de la Washington Wizards. Cea mai mare parte a banilor au venit din contracte de sponsorizare. Numai colaborarea cu Nike, care a înfiinţat un brand care îi poartă numele, i-a adus lui Michael Jordan peste 100 de milioane de dolari doar în acest an!

Tiger Woods a rămas pe podium, în ciuda faptului că divorţul de fosta sa soţie l-a "uşurat" de o sumă frumuşică. 750 milioane de euro i-a plătit fostul lider mondial din golf lui Elin Nordegren imediat după ce s-au despărţit. Alte 37,5 milioane de euro l-au costat pe Tiger fiecare dintre cele 20 de amante "dovedite" de presa americană, acesta fiind şi motivul despărţirii dintre cei doi.  În momentul de faţă, Tiger are o avere de 1,65 miliarde de dolari, sumă provenind în cea mai mare parte din diferite contracte de sponsorizare. 

Podiumul este încheiat de un fost jucător de golf, de la care Tiger Woods a învăţat meserie. Arnold Palmer, decedat în septembrie anul ăsta la 87 de ani, a lăsat familiei sale nu mai puţin de 1,35 miliarde de dolari. 4 jucători de golf, toţi americani, şi-au făcut loc în acest clasament!

Omul cu 7 titluri mondiale câştigate în Formula 1, germanul Michael Schumacher (Foto: auto-bild.ro) ocupă locul 5 în topul celor mai bogaţi sportivi ai lumii din toate timpurile, cu 1 miliard de dolari. Cel mai bine clasat fotbalist în acestă ierarhie este David Beckham, locul 9, cu câştiguri de 730 de milioane de dolari. Interesant e faptul că doar 7 sportivi prezenţi în "Top 20" sunt din afara Statelor Unite. 

Clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din toate timpurile, "Top 20": 

1. Michael Jordan (SUA/baschet) 1,7 milliarde dolari 
2. Tiger Woods (SUA/golf) 1,65 miliarde 
3. Arnold Palmer (SUA/golf) 1,35 miliarde 
4. Jack Nicklaus (SUA/golf) — 1,15 miliarde 
5. Michael Schumacher (Germania/Formula 1) 1 miliard 
6. Kobe Bryant (SUA/baschet) 770 milioane 
7. Floyd Mayweather (SUA/box) 765 milioane 
8. Phil Mickelson (SUA/golf) 760 milioane 
9. David Beckham (Anglia/fotbal) 730 milioane 
10. Shaquille O'Neal (SUA/baschet) 700 milioane 
11. Mike Tyson (SUA/box) 685 milioane 
12. Greg Norman (Australia/golf) 680 milioane 
13. LeBron James (SUA/baschet) 640 milioane 
14. Cristiano Ronaldo (Portugalia/fotbal) 620 milioane 
15. Roger Federer (Elveția/tenis) 600 milioane 
16. Alex Rodriguez (SUA/baseball) 600 milioane 
17. Lionel Messi (Argentina/fotbal) 520 milioane 
18. Jeff Gordon (SUA/NASCAR) 515 milioane 
19. Oscar De La Hoya (SUA/box) 510 milioane 
20. Manny Pacquiao (Filipine/box) 490 milioane

 

Noul lider al clasamentului, Michael Jordan (Foto: healthyceleb.com) va pune în curând alţi bani buni în cont. Legendarul baschetbalist din NBA tocmai a câștigat un proces în China împotriva unui producător local de echipament sportiv, pe care l-a acuzat că i-a utilizat în mod abuziv numele. 

Fostul star al lui Chicago Bulls este cunoscut în China sub numele de "Qiaodan", transcripția fonetică în mandarină a numelui său de familie, Jordan. Acest nume a fost adoptat de grupul chinez Qiaodan Sports, producător de îmbrăcăminte și încălțăminte sportivă, care nu avea nicio legătură cu sextuplul campion din NBA. Produsele comercializate de această marcă arborau, de altfel, silueta unui baschetbalist aflat pe punctul de a marca un coș. Un logo foarte asemănător cu cel utilizat de producătorul american Nike pentru a promova produsele sale "Air Jordan". În urma deciziei, compania nu va mai putea utiliza cuvântul "Qiaodan" cu caractere chinezeşti pe produsele sale.

Sunt fericit că prin decizia sa Curtea populară supremă a recunoscut dreptul de a proteja numele meu în această acţiune de contrafacere a mărcii. Decizia garantează că fanii mei chinezi și toți consumatorii vor ști de acum înainte că Qiaodan Sport și produsele sale nu au nicio legătură cu mine,

---a scris Michael Jordan într-un comunicat transmis AFP 

Poza cu Michael "Air" Jordan, pe care Nike o foloseşte pentru promovarea produselor sale, are o poveste extrem de interesantă. Fostul mare jucător i-a făcut-o cadou în 1984 unui fotograf olandez - Jacobus ”Co” Rentmeesterstabilit peste Ocean şi care a fost chemat să realizeze şedinţa foto a "Dream Team-ului" american pentru Olimpiada de la Los Angeles.

"Jumpman" (Foto: Jacobus ”Co” Rentmeester / ”Life” / ”Nike”) se numeşte celebra poză făcută în 1984 de către Jacobus, cel care ulterior a vândut-o celor de la Nike pentru...150 de dolari! Acum, ea valorează miliarde...Ulterior, olandezul i-a dat în judecată pe cei de la Nike pentru a recupera unul dintre cele mai celebre logouri din istoria omenirii, dar a pierdut procesul cu celebrul brand de echipament sportiv. 

 

Foto: usatoday.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi