Messi vs Guardiola în Premier League după referendumul din Catalonia!

Barcelona ar putea juca din sezonul viitor în campionatul din...Premier League! Cel puțin asta susține ministrul sportului din Catalonia, provincia care a votat independența față de Spania în urma referendumului de ieri. Asta înseamnă că în scurt timp o să-l vedem pe Messi jucând împotriva fostului său antrenor, Pep Guardiola! (foto: squawka.com)

"Odată cu obținerea independenței, echipele catalane din Primera - Barcelona, ​​Espanyol și Girona - vor fi nevoite să joace într-o altă ligă”, a anunțat ministrul spaniol al sportului, Gerard Figueras. Acesta a dat și variantele pe care le au la îndemână cele trei echipe catalane - Italia, Franța sau Premier League! 

Acum, în Spania există echipe din alte țări care joacă în ligile naționale: de exemplu sunt cluburi din Andorra implicate în campionate de fotbal sau baschet. Cel mai la îndemână exemplu din fotbal este AS Monaco - monegascii joacă în Franța, unde sezonul trecut au cucerit chiar titlul. Ca să nu mai vorbim de Anglia, unde joacă două echipe din Țara Galilor cu nume sonore: Swansea (Premier League) și Cardiff City (Championship, este lider în acest moment). 

(foto: fcbarcelona.com)

Presa din Catalonia a fost focusată în ultimele săptămâni pe referendumul la care au participat 2,2 milioane de oameni. Asta cu toată opoziția Primului Ministru al Spaniei. Mariano Rajoy a declarat în nenumărate rânduri că ”votul pentru independența Cataluniei nu se va întâmpla". Guvernul spaniol și-a luat măsuri de siguranță înainte - a anunțat cu câteva săptămâni înainte că referendumul este ilegal.

Președintele Ligii spaniole de fotbal, Javier Tebas și-a exprimat îndoiala cu privire la o eventuală mutare a celor trei cluburi de fotbal catalane în Premier League. "În sport, lucrurile trebuie să fie clar afirmate. Nu este ușor să studiezi legislația spaniolă, dar dacă aceste cluburi vor decide asta ele nu vor mai putea juca în viitor în liga spaniolă de fotbal. Dar sper că nu vom ajunge la așa ceva..”, a declarat Tebas. (foto: laliga.es)

UEFA și FIFA ar putea fi, de asemenea, convocate să-și exprime punctul de vedere în această chestiune, deși există precedent. Cele două foruri internaționale ale fotbalului nu au avut nimic împotriva ca echipele din Țara Galilor sau Principatul Monaco să joace în alte campionate decât cele locale. Presa din Catalonia notează că fotbaliștii Barcei sunt pentru Independența provinciei, la fel ca și șefii echipei. 

Mișcarea catalanilor ar putea însemna, totodată, sfârșitul ”gigantului” El Clasico, evenimentul numărul 1 din fotbalul spaniol care a adus în fața televizoarelor o planetă întreagă. Pierderile vor fi imense pentru ambele cluburi, nu doar pentru Real Madrid, echipă care va rămâne să se bată cu altă mare echipă în derby-ul suprem din Premiera: cu Atletico Madrid, spre exemplu. 

Peste 700 de răniți la Referendum

Un total de 761 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, potrivit Departamentului de Sănătate al Cataloniei. 335 de persoane au fost rănite numai în Barcelona. Poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc duminică pe o stradă din Barcelona, potrivit mai multor persoane citate de ziarul El Periodico.

„Polițiștii catalani au primit ordinul să împiedice desfășurarea referendumului ilegal și ar fi trebuit să evite deschiderea centrelor. Din păcate, nu s-a întâmplat asta”, a declarat prefectul Enric Millo, denunțând o ”iresponsabilitate imensă” a liderilor catalani.

40 de sindicate vor participa azi la o grevă regională în semn de protest faţă de represiunea poliției.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!