Mese de cash sau turnee de poker? Ce ar trebui să alegi

Mese de cash sau turnee de poker? O alegere nu foarte dificilă pentru cei mai mulţi dintre pasionaţii de hold'em. În general, fiecare dintre noi are o preferinţă legată de formatul de joc în poker. Personal, prefer turneele, ele mulându-se mai bine pe programul, stilul, nevoile şi ambiţiile mele.

Nu puţini dintre oamenii pasionaţi de poker cu care intru în contact sunt curioşi să afle ce fel de jucător sunt, de cash sau de turneu. Fără îndoială le aleg pe acestea din urmă. Deşi regulile de bază sunt aceleaşi, există diferenţe de strategie, iar aptitudinile şi skillurile pe care le am se potrivesc mai bine în turnee.

DESCHIDE CONT ȘI JOACĂ CHIAR ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER ONLINE DIN LUME!
 

Mese de cash sau turnee. Avantaje turnee

Finanţele

La cash câştigurile sunt mai degrabă mici şi sigure pentru cei care obişnuiesc să trateze totul foarte profi. Grinderii îşi calculează profitul pe oră, acesta e principalul lor obiectiv. În schimb, la un turneu mare poţi avea acces la un premiu care îţi poate schimba fundamental viaţa. Ca atare, am fost tentat mai mereu de mirajul unui premiu uriaş în detrimentul unor câştiguri mai mici şi constante (la poker). Asta şi pentru că rar am timp încât să îmi canalizez energia doar spre poker. Dacă nu obişnuieşti să fii zi de zi la masa de joc, cred că turneul îţi oferă mai multe perspective spre un premiu atractiv.


Adversarii

La mesele cash, cei mai mulţi dintre oamenii chiar ştiu ce vor. Au un target bine stabilit şi evoluează în funcţie de acesta. În turnee, lucrurile sunt mai relaxate. Mulţi nu au un plan bine pus la punct, drept urmare sunt mai uşor de învins. Asta şi pentru că la turnee participă foarte mulţi jucători, deci valoarea, per ansamblu, e la un nivel mai scăzut.


Competivitate

Într-un turneu, chiar există un câștigător, succesul poate fi măsurat. "Am terminat pe locul 10 dintr-un field de 1000 de oameni" înseamnă cu siguranţă ceva. Mai mult decât "Am adunat cele mai multe fise la o masă de 9 inşi"? Eu spun că da. Cei mai mulţi dintre noi simt nevoia să se raporteze la ceva. Iar ierarhia din turnee e un etalon din acest punct de vedere.


Prestigiul

Câştigătorii de turnee au o anumită aură. În general, indiferent de sport, ne referim la unul sau altul pentru ce a făcut la o mare competiţie. Să ajungi să ai cel mai mare stack la o masă de cash e excelent, dar pentru mulţi insuficient.


Mese de cash sau turnee. Avantaje mese cash

Se întâmplă, totuşi, să particip uneori la mesele cash. Asta pentru că acestea oferă o flexibilitate foarte mare pentru cei care nu au suficient timp la dispoziţie pentru poker. Ca jucător de cash, eşti complet liber să îţi faci propriul program. Poţi alege foarte clar unde şi când să participi. Fiecare cazinou sau camera de poker online îţi oferă permanent posibilitatea de a juca. Poţi să fii astfel semi-profesionist: să ai şi un job în paralel şi să încerci jocul cash în funcţie de agenda ta. Turneele importante sunt programate la anumite ore, astfel că ele pot interfera cu altă activitate importantă pe care o desfăşori.

DESCHIDE CONT ȘI JOACĂ CHIAR ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER ONLINE DIN LUME!

Dacă este să îmi cereţi un sfat legat strict de profitabilitate, cred că mesele de cash oferă mai multe perspective. Totul e să ai timp şi să îţi structurezi programul şi jocul astfel încât să fii pe plus. Spuneam mai sus că prefer turneele datorită premiilor. E adevărat, un jucător poate să facă milioane de dolari în câteva zile, câştigând un turneu. Pe termen lung, însă, matematica spune altceva. Să alegi să joci cash înseamnă să ai o mai mare probabilitate de a realiza un profit. Dar asta înseamnă să fii dedicat şi riguros cu tine. Dacă timpul ţi-o permite, cred că sunt şanse mai mari să faci profit pe ring. Orice ai alege, însă, tratează atât turneele, cât şi jocurile de tip cash cu maximă responsabilitate, respectând mereu bankroll managementul. Altfel spus, fii echilibrat şi nu juca niciodată sume mai mari decât îţi permiţi.

Tu ce preferi? Mese de cash sau turnee de poker?


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!