Mesaj înfiorător înaintea derby-ului Vestului

„Invadatorii trebuie să moară” este mesajul împrăștiat în toată Timișoara de ultrașii Politehnicii înainte de meciul cu UTA, de astăzi. Acest mesaj spune totul despre ura de moarte (și nu este deloc o expresie exagerată) dintre aceste două echipe. 

Rivalitatea Poli – UTA este una dintre cele mai vechi din fotbalului românesc. Se spune că are peste 100 de ani. Explicația superficială este că ea este o ramură a rivalității Timișoara – Arad, cele două orașe apropiate geografic fiind într-o concurență permanentă, în toate domeniile de activitate.

În cartea „Hai Poli!”, a lui Mircea Jiva, scrie că adversitatea s-a acutizat în urmă cu 53 de ani, când „alb-violeții” au retrogradat după ce, furați de arbitraj, au fost ținuți în șah (3-3), pe teren propriu, de arădeni. 

„A fost de sus dirijat tot. Studenții au strigat și niște chestii politice. A fost scandal, pentru că arbitrul Lulu Mihăilescu a ținut cu UTA. Suporterii noștri s-au enervat. A fost o nedreptate care ni s-a făcut și studenții au vrut să ajungă la arbitri. Au spart geamurile cu pietre. Stadionul nu era gata și acele pietre erau cu grămada. Eu am ieșit afară, în chiloți, și pietrele m-au lovit și pe mine. Erau turbați. Înnebuniți, au fost și mașini răsturnate, printre care și una a Miliției. Au fost apoi arestați o grămadă de studenți”, și-a amintit Ciccerone Manolache, pentru pressalert.ro: „Noi aveam doi dușmani, pe Dinamo și UTA. De marți eram pregătiți psihic pentru meciul de sâmbătă cu ei, să-i batem pentru că ne-au făcut, că ne-au dres…”.

La meciul din turul acestui campionat (încheiat 1-1), galeria lui Poli nu a primit suficiente bilete și a scandat tot meciul dintr-o curte din vecinătatea stadionului. Nu au lipsit bătăile cu fanii arădeni.

Duminică, ASU Poli Timișoara, încurajată de Cristian Săpunaru, Daniel Niculae și Alexandru Ioniță, are ocazia să le spulbere arădenilor visul promovării.

Cotă 8.00 victorie Poli, cotă 6.00 victorie UTA, sau dublul mizei înapoi pentru pariurile pierzătoare >>> află cum poți beneficia de această ofertă SAU pariază acum!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!