Mega-scandal în tenis: 34 de persoane arestate în Spania pentru implicare în mafia pariurilor!

Scandal de proporţii în tenisul din Spania! Procurorii au emis mandate de arestare pe numele a 34 de persoane, care au fost acuzate de implicare în mafia pariurilor! Cei implicaţi au vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, iar şapte dintre cei arestaţi sunt jucători de tenis. Numele acestora nu au fost făcute însă publice de către anchetatori. Conform procurorilor spanioli, aceştia au aranjat rezultatele mai multor partide disputate în turnee ITF de valoare mică, cele mai multe în Sevilla. Ancheta a fost demarată anul trecut după ce un jucător a mers la poliţie şi a declarat că i s-au propus bani mulţi pentru a pierde un meci! Cele mai multe dintre aceste pariuri s-au făcut pe site-ul Bet365, pierderile respectivei case de pariuri fiind semnificative.

Spaniolii de la Marca scriu că cei care intrau în "horă" primeau un avans chiar de 1000 de euro, pentru ca la final, când toată lumea era mulţumită, să mai primească şi restul banilor, care ajungeau şi până la 5000 de euro. Mafioţii scoteau bani buni vânzând apoi "ponturi" despre meciurile aranjate de ei în schimbul a cel puţin 200 de euro de persoană, plata făcându-se pe internet, prin Pay Pal. Procurorii le-au dat de urmă după ce poliţia a descoperit, la "sugestia" unor jucători care au refuzat să facă parte din sistem, sume mari mizate pe meciuri desfăşurate la cel mai scăzut nivel valoric al competiţiilor ITF, în general turnee de Futures.

Am descoperit un volum neașteptat de pariuri pe anumite meciuri la un nivel foarte mic, ceea ce ni s-a părut suspect. Am reuşit să localizăm un grup creat pe Twitter care intra în contact cu jucători și le propunea o anumită sumă de bani. Dacă se ajungea la un acord, unii reprezentanți mergeau la respectivele competiţii pentru a se asigura că lucrurile merg cum trebuie,

---a declarat un oficial al poliţiei spaniole 

Anchetatorii au dezvăluit că cei 7 jucători spanioli de tenis reţinuţi sunt clasaţi între locurile 800 şi 1400 în clasamentul mondial ATP, sportivi cu foarte puţine meciuri la activ. Cu toţii sunt acuzaţi de corupţie în sport şi fraudă şi riscă închisoarea între 6 luni şi 4 ani. În plus, vor fi excluşi pe viaţă din tenis. Cel puţin 17 evenimente sportive au fost aranjate pentru pariuri, iar sumele obţinute ca profit au fost de aproximativ jumătate de milion de euro!! 

Presa din Spania mai scrie că reţeaua de mafioţi şi-a restrâns "activitatea" începând cu acest an de teama că ar putea fi descoperită. Totuşi, se pare că sunt câteva meciuri şi în 2016 care ar fi fost aranjate la pariuri. În Spania, în acest an s-au disputat un număr de 39 de turnee masculine Futures, din care doar patru au depăşit 10 000 de dolari ca premii. Cel mai mare premiu pentru finalist a fost de 25 000 de mii de dolari. În întrecerea feminină, s-au jucat 23 de astfel de turnee, doar două ajungând la premiile acordate în întrecerea băieţilor. 

 

Foto: marca.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi