Medalie în întuneric. Sportivul paralimpic Alex Bologa a luat bronzul la judo în Brazilia!

România are şanse mari să câştige mai multe medalii la Rio la Jocurile Paralimpice. În chiar prima zi de concurs, clujeanul nevăzător Alex Bologa a cucerit bronzul în concursul de judo la categoria 60 de kilograme! Românul i-a dat lecţii uruguayanului Henry Borges în meciul decisiv şi a câştigat prin ippon. Doar 19 secunde i-au fost de ajuns lui Bologa să câştige meciul.

Alex a început tare la Rio. A trecut pe rând de sud-coreeanul Lee Minjae şi de algerianul Mouloud Noura şi a ajuns în semifinale, unde a pierdut, însă, în faţa japonezului Hirose. Românul nu s-a descurajat şi a reuşit apoi să câştige meciul pentru bronz. Medalia câştigată la Rio îi va aduce un premiu de 15.000 de euro, sumă ce poate fi dublată de Guvern. 

Bologa, care s-a apucat de judo pe când avea doar 6 ani, a tras tare pentru competiţia din Brazilia - s-a antrenat alături de lotul olimpic al României pregătit de Florin Bercean. I-a fost greu doar să ajungă la sală, dar a fost ajutat de unul dintre colegi. În concursul de judo pentru nevăzători, arbitrul este cel care îi ghidează pe cei doi sportivi spre centrul saltelei. Lupta începe după ce sportivii îşi iau prizele pe chimonoul advers.

Şi alţi sportivi români paralimpici au intrat în concurs la competiţia din Brazilia. La tenis de masa, Dacian Makszin a fost învins de germanul Thomas Schmidberger cu 3-0, dar acesta va juca sâmbătă al doilea meci din grupa preliminară, cu thailandezul Anurak Laowong. Primii doi se vor califica pe tabloul principal. La înot, Naomi Ciorap a fost înregistrată cu al 19-lea timp la 100 m fluture, însă doar primele opt sportive s-au calificat în finală. 

România participă la Jocurile Paralimpice din Brazilia cu 12 sportivi, care vor evolua la şase discipline..

 

Foto: Transilvania Reporter

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!