E oficial: vremea rea a amânat un meci din Cupa României! Ce-a stabilit federația

Acum, că toate lucrurile sunt clare și toată lumea știe cum va aborda ultima parte a sezonului din Liga 1 Betano, la orizont au apărut meciurile din Cupa României. Echipele rămase în competiție ar trebui să se bată, începând de mâine, pentru calificarea în semifinale. Spun ”ar trebui”, pentru că vremea rea din aceste zile, cu viscol și ninsori în aproape toată țara, a dat peste cap toate planurile. Deja FRF a amânat un meci din cauza condițiilor meteo nefavorabile. (foto: sport.ro)

Iarna grea a lovit Moldova, iar cei de la FC Botoșani au solicitat FRF amânarea meciului cu Poli Iași. Cerere acceptată de forul de la București.”Programată iniţial pentru miercuri, 28 februarie, partida din sferturile de finală ale Cupei României, cea dintre FC Botoşani şi CSM Politehnica Iaşi, se va disputa la o dată ce va fi anunţată ulterior. Decizia a fost luată în urma avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. La ora meciului, judeţul Botoşani se află în perioada de cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute, lucru care nu se aplică la celelalte trei jocuri din această fază a competiţiei", se arată pe site-ul FRF. 

Celelalte meciuri nu au fost amânate. Rămâne la latitudinea arbitrilor să decidă la faţa locului dacă se îndeplinesc condiţiile optime pentru disputarea partidelor. Președintele Craiovei, Marcel Popescu merge pe mâna brigăzii de arbitri.. "Nu se amână! Rămâne de văzut la ora partidei dacă se va putea juca. Suprafaţa de joc este protejată de o folie, stratul de zăpadă pe folie e destul de mare, instalaţia de încălzire merge, aşa că cei care răspund de întreţinerea stadionului îşi fac treaba bine. Calitatea gazonului nu se ridică la nivelul stadionului, sau chiar al echipei. Speram că această problema va fi rezolvată după inaugurare", a spus Marcel Popescu, pentru Digi24 Craiova.

Și dorința celor de la FCSB și Hermannstadt este ciudată, în condițiile în care la Sibiu terenul e plin de zăpadă. Ca să nu mai vorbim de înghețul la sol, care a transformat suprafața de joc într-un patinoar - lucru care poate duce la accidentări grave ale jucătorilor. Cum meteorologii anunță încă cel puțin 2-3 zile de vreme rea, e de văzut cum vor reuși gazdele respectivelor partide să se descurce și să ofere condiții optime de joc.

Programul complet al meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României:

Gaz Metan - Astra (marţi, 20:30)

Hermannstadt - FCSB (miercuri, 18:30)

FC Botoşani - Poli Iaşi (AMÂNAT)

CSU Craiova - Dinamo (joi, 20:30)

Tot din cauza avertizărilor emise de ANM, oficialii FRF au decis amânarea ultimului meci din etapa a 26-a Ligii 1 Betano (ultima a sezonului regulat) dintre Chiajna și Voluntari. Acesta ar fi trebuit să se joace mâine, de la ora 17.30. FRF va anunța, ulterior, când va fi reprogramată partida. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!