Meciurile de fotbal din Argentina, date peste cap de greva arbitrilor!

Supăraţi că securitatea le este pusă în pericol în timpul meciurilor de fotbal, arbitrii din Argentina au decis să intre în grevă! Incidentele petrecute weekendul trecut la meciul de divizia a patra dintre Ayacucho Sarmiento şi Sansiniena Bachia Blanca, i-a pus pe gânduri pe şefii Asociaţiei Arbitrilor din Argentina, care au ales această metodă ca protest. Decizia vine după ce arbitrul de centru al meciului din Liga a patra dintre Sarmiento şi Bachia Blanca a fost maltrat de suporterii echipei gazdă, care l-au acuzat că nu a acordat penalty la un fault în careu şi la faza următoare oaspeţii au marcat golul victoriei. Mai întâi jucătorii lui Sarmiento s-au repezit la centralul partidei, cerându-i socoteală că nu a dat penalty, iar apoi terenul a fost invadat de suporteri. Aceştia l-au prins pe arbitrul de centru, pe care au început să-l lovească. Arbitrul Claudio Elichiri a fost rănit serios (foto: lanoticia1.com).

 

Arbitrii din Argentina vor renunţa la grevă doar după ce autorităţile competente şi cluburile se vor implica în sporirea măsurilor de securitate. Ca urmare a hotărârii luate de arbitri, marele derby de duminică dintre Boca Juniors şi River Plate are foarte puţine şanse să se dispute. Aşa că cel mai bine ar fi să evitaţi să jucaţi la pariuri în acest week-end pe meciuri din Argentina. 

 Click aici si pariaza LIVE pe cea mai buna oferta de pariuri

În acest an, în februarie, un arbitru din Argentina a fost împuşcat mortal pe teren în timpul unui meci dintr-o ligă inferioară, după ce i-a arătat cartonaşul roşu unui jucător! Potrivit anchetatorilor, fotbalistul care a primit cartonaşul roşu s-a întors pe teren cu un rucsac, din care a scos un pistol. „Nu ştim ce s-a întâmplat exact cu arbitrul, dar jucătorul era foarte nervos şi a mers la vestiar, de unde a luat o armă şi l-a ucis”, a spus un oficial al poliţiei.

Greva arbitrilor nu este singura problemă din Argentina. Conturile federaţiei sunt sub tutela FIFA! Desemnat de forul internaţional să supervizeze fotbalul din Argentina, Armando Perez (Preşedintele Comitetului de Normalizare al federaţiei argentiniene) a dezvăluit o "gaură" financiară de 30 de milioane de euro. Acesta are însă şi alte probleme, ivite după demisia selecţionerului Gerardo Martino, căruia timp de 8 luni nu i s-a plătit salariul, dar se confruntă şi cu intenţia marilor cluburi de a crea o ligă profesionistă. 

 

Foto: Reuters

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi