Meciuri trucate în prima ligă din Bulgaria! Două echipe au fost retrogradate!

Fenomenul de trucare a meciurilor este des întâlnit în ultimul timp şi iată că loveşte puternic şi campionatele de fotbal mai puţin mediatizate. După ce în urmă cu o lună v-am prezentat lista partidelor aranjate pentru pariuri în 2015, unde regăseam şi două meciuri din România, iată că acest fenomen apare iarăşi la vecinii noştri de la sud de Dunăre.

Este cunoscut faptul că fotbalul bulgar este extrem de corupt chiar şi la cel mai înalt nivel şi au fost înregistrate în trecut mai multe cazuri de acest gen. O nouă "bombă" a explodat ieri, atunci când două formaţii care eu evoluat sezonul trecut în primul eşalon fotbalistic au fost sancţionate pentru aranjarea meciurilor.

Aceste echipe sunt Marek Dupnitsa și Haskovo, care la sfârşitul ediţiei trecute de campionat au ocupat ultimele două poziţii în clasament şi au retrogradat în liga secundă. UEFA a notificat în mai multe rânduri Federaţia Bulgară de Fotbal cu privire la faptul că cele două cluburi sunt suspecte de aranjarea mai multor partide şi după o anchetă disciplinară a forului bulgar s-a ajuns la concluzia că suspiciunile sunt îndreptăţite.

S-a luat decizia de retrogradare a ambelor formaţii într-un eşalon de amatori din Bulgaria şi sancţionarea lor cu amendă. Marek Dupnitsa este nevoită să plătească 107.000 euro, iar Haskovo suma de 5.000 euro.

Federaţia Bulgară de Fotbal n-a dorit să dea publicităţii partidele anchetate, însă se pare că una dintre ele este Marek Dupnitsa vs Ludogorets (0-4), când gazdele au pierdut surprinzător de lejer. De asemenea, se pare că acest club ar fi pierdut în acelaşi mod alte opt partide.

Ambele echipe nu primiseră licenţa pentru noul sezon de campionat, lucru cunoscut încă de anul trecut, din cauza datoriilor imense pe care le înregistrau. Cel mai probabil au obţinut sume imense din vânzarea meciurilor iar poziţia în clasament n-a mai contat.

Click aici pentru a juca la pariuri online live!

Nu este primul caz de acest gen înregistrat în Bulgaria şi este celebru dosarul de corupţie de la sfârşitul anului trecut, când opt fotbalişti cu nume au fost reţinuţi pentru trucarea meciurilor.

Cum cele două echipe au fost retrogradate la amatori, ele nu sunt obligate să achite imediat amenzile primite şi nici datoriile acumulate. Vor trebui să facă asta doar în momentul în care vor reveni la fotbalul profesionist. 

Conducătorii clubului din Dupnitsa au găsit deja o alternativă şi se pare că vor înfiinţa în cel mai scurt timp un club nou, renunţându-se la Marek Dupnitsa 2010 care va intra în faliment.

În legătură cu situația de ieri, ne-am decis să creem un club nou, Marek-1915, urmând să începem din divizia regională. Situația nu este plăcută dar credem că decizia de a înfiinţa un nou club este cea mai bună. Tsvetan Vidin, membru în conducerea clubului

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!