Meciuri pauză / final, de ce vă place combinația asta la pariuri sportive?

Am văzut că de câțiva ani este nebunia asta cu meciuri pauză / final, și chiar sunt curios de ce vă place combinația aceasta la pariuri sportive? De fapt cred că deja știu răspunsul, chiar dacă acesta este departe de a fi bazat pe argumente logice.

VEZI TOP AGENȚII RECOMANDATE PENTRU PARIURI PAUZĂ / FINAL


Meciuri pauză / final - în ce constau ele?

Este destul de evident despre ce este vorba, chiar și pentru un începător. Trebuie să anticipezi rezultatul 1x2 a unui meci de fotbal, atât la pauză cât și la final. Există astfel 9 variante posibile: 1/1, 1/x, 1/2, x/1, x/x, x/2, 2/1, 2/x, 2/2. Evident că cele mai mari cote sunt oferite pentru pauză/final: 1/2 și 2/1, adică acele situații în care echipa condusă la pauză întoarce scorul  și câștigă. Acestea sunt și pariurile preferate de cei mai mulți pariori dornici de îmbogățire rapidă, iar în cele ce urmează voi încerca să prezint argumentele celor care le joacă. Apoi vom face și o analiză să vedem dacă aceste pariuri chiar merită sau nu.

 

De unde a apărut mania aceasta cu meciuri pauză / final?

Răspunsul este destul de evident: de la țeparii de pe Facebook. M-am săturat de sutele de ”King of Bets” apăruți prin ultimii ani care promit ponturi 100% sigure pauză/final: 1/2 sau 2/1, pentru că au ei info din interior. Deja am explicat în alte articole că astfel de anunțuri se dovedesc în toate cazurile ca fiind simple țepe, și nimic mai mult. Nu reiau pentru că am discutat pe larg despre acest subiect AICI și AICI.

Dar de ce majoritatea țeparilor promit astfel de ponturi? În primul rând pentru că așa s-a dus tradiția. Tu, ca țepar nou pe piață, urmezi ”rețeta de succes” stabilită de predecesorii tăi. Dacă toți vindeau pariuri P/F, nu te apuci tu acum să oferi ”pariuri sigure” pe cornere sau mai știu eu ce. Riști să nu ai succes și e posibil ca pronosticul tău să nu intereseze destulă lume. Sau pur și simplu nu te mai gândești la asta - pornești de la ideea că dacă așa au făcut toți, așa faci și tu. Și uite așa a apărut mitul conform căruia majoritatea blaturilor de top ar fi de tipul pauză / final. Deși acest lucru este foarte departe de realitate. 

Plasează pariuri Pauză / Final sau Scor Corect la această casă de pariuri online. Primești miza înapoi la pariurile pierzătoare cu condiția ca partida să se încheie 0:0!  Nu sunt impuse condiții de rulaj, miză și cote minime, iar oferta e valabilă la orice meci de fotbal!

Dar de ce primii țepari au optat pentru astfel de ponturi? Pentru că vorbim de pariuri cu cote foarte mari, care pot fi găsite la aproape orice meci decent, dar și la orice casă de pariuri. Apoi vorbim de pariuri care îți iau ochii, pentru că este spectaculos să vezi o echipă că revine senzațional după pauză. Este și genul de scenariu care îți dă de gândit asupra corectitudinii meciului. O echipă care a jucat bine în prima repriză și a condus, nu mai joacă nimic în a doua și pierde. Pare un pic suspect, nu?

În realitate este foarte greu de făcut un astfel de blat pentru că ar trebui implicați toți jucătorii de la ambele echipe, și poate și arbitrul. De fapt majoritatea aranjamentelor reale se fac doar cu un grup restrâns de jucători, care optează pentru alte tipuri de pariuri realizabile fără a implica persoane suplimentare. De exemplu un cartonaș roșu, încasarea unui număr minim de goluri (dar și aici e riscant) și așa mai departe.

 

Asocierea pronosticurilor pauză / final cu posibile blaturi

Așa am ajuns la situația în care respectivele ponturi sunt asociate cu posibilitatea de ”blat”. Chiar dacă este o asociere complet eronată și o percepție falsă, ea există în rândul pariorilor pentru că a fost întipărită în subconștientul acestora de-a lungul anilor. Sunt sigur că experții în psihologie au o denumire științifică pentru așa ceva, poate mă ajuți aici :) 

Ai văzut, iese un meci pauză/final : 2/1, trebuie să se găsească vreunul să comenteze că a fost ”mare blat”. Dă cineva un pronostic la un meci de fotbal de tipul pauză / final. Poate omul dă acel pronostic analizând partida, bazându-se pe intuiție, sau pur și simplu pentru a se face remarcat. Distribuie pronosticul pe rețele de socializare, și implicit face impact. Pentru că primul gând a unui parior de ocazie când vede respectivul pronostic este ”o fi ceva aranjament, hai să încerc și eu 2 lei”.

Așa au ajuns foarte mulți pariori să joace pronosticuri de acest gen bazându-se mai degrabă pe informații eronate, sau care nu au la bază argumente logice. Alții deja când văd un meci suspect, implicit aruncă ceva mărunțiș pe un P / F, poate poate se lipește ceva.  Cum aleg ei ”meciurile suspecte”? Uite câteva exemple:

  • e un meci între o echipă cu miză și alta fără, deci ar merge de un ”blat”.
  • o formație a scăpat sezonul trecut de retrogradare datorită unei victorii cu viitoarea adversară de azi. Astfel i-ar datora puncte.
  • o formație care a făcut deja vreo 3 rezultate de pauză / final 2/1 în actualul sezon, pare cam suspect, merge pariat pe ea.

Și așa ajung să se joace sume consistente pe astfel de pariuri.

 

Realist, se merită să jucăm pariuri pauză / final?

Pronosticuri de tipul 1/2 sau 2/1 nu prea. Eventual doar atunci când avem argumente logice, deși este cam greu de vorbit de logică la pariuri cu cote de 20+. Dar să zicem că pot fi circumstanțe. Poate o echipă joacă foarte bine în prima repriză și pică fizic în a doua, în timp ce adversara ei începe prost și tinde să își îmbunătățească jocul pe parcurs. Ar putea fi un argument. Dar de aici și până a ne lua după zvonuri de pe Facebook e cale lungă.

Pronosticuri de tipul x/1, x/2, 1/1 sau 2/2 merită abordate ceva mai des. În primul rând putem paria pe victorii duble la meciuri dezechilibrate în care știm că echipa favorită începe tare meciul. Astfel putem beneficia de cote ceva mai atractive. În aceeași ordine de idei, pariurile x/1 și x2 merită atunci când anticipăm că formațiile implicate se vor tatona mai mult în prima repriză, dar că una din ele va forța în a doua parte a jocului. De regulă cotele oferite pentru astfel de scenarii nu sunt deloc rele.

 

O sugestie pentru a ține pronosticurile sub control

Și eu mai am uneori motive să joc pronosticuri pauză / final, dar nu o fac întotdeauna. Când știu că am timp să urmăesc desfășurarea partidei, prefer  să plasez inițial doar un pariu pe prima repriză, iar la pauză văd în continuare cum procedez. Sau poate plasez un nou pariu mai rapid, sau din contră, aleg să  mai aștept un pic și să urmăresc și primele minute din actul secund. În acest mod pot să îmi țin pariurile sub control, dar în același timp am și mai multă libertate de a  îmi alege pariurile în funcție de cursul jocului. Pot să îmi schimb părerea pe durata meciului fără a mă afecta la buget prea tare. Mi se pare un pic aiurea să plasez un pariu pe repriza a doua când nici măcar prima nu a început încă (pentru că practic asta fac când joc pauză/final). Uneori și cotele sunt mai atractive jucând separat pe cele două reprize, dar e drept că nu mereu. 

 

O concluzie de final

Părerea mea este următoarea. Dacă ai motive logice pentru a juca pariuri pe meciuri pauză / final, o  poți face cu încredere, dar ia în considerare și sugestia mea de mai sus. Dacă în schimb plasezi astfel de pariuri gândindu-te la blaturi și alte nebunii, eu zic mai bine să stai în banca ta și să nu mai arunci banii de pomană. Nimeni nu s-a îmbogățit în realitate din astfel de pronosticuri, te asigur că nici tu  nu o vei face. 


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive