Meciuri aranjate pentru 20 de dolari! Arbitrii, capii răutăților

Asociația de fotbal din Africa de Sud (SAFA) a dezvăluit că patru arbitri au primit mită 30.000 de dolari pentru a aranja un joc internațional intercluburi. Centralul Victor Gomes, arbitrii adiționali Johannes Moshidi și Athenkosi Ndongeni, dar și cel de rezervă - Thando Ndzandzeka au fost ”premiați” de clubul nigerian Plateau United pentru a câștiga meciul cu USM Alger din Cupa Confederației (foto: kwese.espn.com)

Plateau United a câștigat meciul cu 2-1 fără ajutorul arbitrilor, care au raportat tentativa de corupere Confederației de Fotbal din Africa, cea care a demarat o investigație. Până acum nu au fost oferite amănunte despre cei care au încercat mituirea celor patru arbitri, dar totul va fi anunțat într-o conferință de presă la finalizarea cercetărilor. Câștigătoarea acestei întâlniri din play-off va ajunge în grupele Cupei Confederației - cea mai importantă competiție a cluburilor din Africa, după Liga Campionilor. 

Africa a fost un teren ”fertil” până acum pentru organizațiile criminale. Iar ultimul mare aranjament a fost desconspirat în 2016, la meciul dintre Africa de Sud și Senegal (foto: sivertimes.com) din preliminariile pentru Mondialul din Rusia.

În urma unei anchete fulger, FIFA a decis rejucarea partidei după ce arbitrul ghanez Joseph Lamptey a fost găsit vinovat de aranjarea jocului prin acordarea Africii de Sud a unui penalty inexistent. A fost pentru prima dată când un meci de un asemenea nivel a fost trucat, iar ulterior Lamptey a fost interzis pe viață de forul mondial al fotbalului.  

De teama unor eventuale aranjamente, corpul arbitrilor din Malawi a cerut Asociației naționale de fotbal să majoreze suma pe care o primesc arbitrii pentru fiecare partidă. În acest moment, ei primesc 5 dolari pentru un meci oficiat, iar în aceste condiții e greu ca ei să nu se ”mânjească” și să aranjeze partidele pentru bani.

Solicitarea sindicatului arbitrilor din Malawi vine după ce, la finalul anului trecut, patru arbitri (foto: nyasatimes.com) au fost interziși pe viață după ce au fost de acord să aranjaze un meci pentru 20 de dolari.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi