Meciurile echipelor româneşti din cantonamente, suspectate de blat la pariuri! Arbitrii, capii afacerii!

Incredibil! Meciurile jucate de Astra, CFR Cluj şi FC Botoşani în cantonamentele din Cipru şi Turcia ar fi fost aranjate la pariuri!! "Dirijorii" se pare că au fost chiar arbitrii respectivelor întâlniri, 4 la număr, din ligi inferioare din România - care s-ar fi dat străini!!...E ştirea publicată de Gazeta Sporturilor care umbreşte şi mai mult campionatul de fotbal din ţara noastră. 

În ultimele 9 zile, cinci meciuri ale echipelor românești au fost supervizate de către o agenție mondială de monitorizare a pariurilor care le consideră suspecte de a fi trucate. Principalul semn de întrebare au fost cele trei penalty-uri ratate de jucătorii români, toate repetate la cererea arbitrilor!! Două dintre partidele suspecte sunt ale campioanei Astra. Conform celor de la Federbet, la meciurile amicale ale echipelor românești s-au petrecut lucruri ciudate...Culmea e că la aceste partide ar fi oficiat arbitri români, care s-au prezentat ca fiind străini!!

Primul meci suspectat este cel jucat pe 22 ianuarie şi în care Astra i-a bătut cu 4-2 pe ruşii de la  Ural Ekaterinburg, după ce la pauză a fost egal, 1-1. Cei de la Federbet au monitorizat cotele de la mai mulți bookmakeri și au îndoieli asupra modului de desfășurare a meciului, aceştia constatând modificări bruște de cote pentru victoria campioanei României și pe faptul că se vor marca mai mult de 3,5 goluri! 

Apoi Astra a jucat cu polonezii de la Pogon Szczecin şi a pierdut cu 1-3. A fost meciul în care centralul a dictat repetarea unui penalty inexistent în favoarea românilor. Sportivi, Săpunaru şi apoi Daniel Niculae au ratat. Interesant e că pe finalul primei reprize, polonezii au primit și ei un penalty, dar și ei au ratat!"Joci la pariuri? Ce vrei?...Terminați meciul!", i-a strigat Șumudică arbitrului, un...român, şi nu bulgar cum se ştia!!..

Gazeta Sporturilor susţine că are informații că arbitrul central "bulgar", care a dictat cele două repetări bizare, este de fapt un român: Cristian Catană, arbitru în Liga 3 și în același timp secretarul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița! Contactat de cei de la Gazetă, acesta a răspuns într-o primă fază după care a blocat numărul de pe care a fost sunat...Ulterior a fost sunat şi şeful lui Catană - preşedintele AJF Dâmboviţa Emil Tudor, care a declarat că arbitrul în cauză "este plecat la Londra de 2 săptămâni!"..

Șumudică susține că Astra nu are nicio implicare și spune că și-ar fi dat seama dacă arbitrii ar fi fost români: "E exclus, eu nu știu să se fi întâmplat așa ceva! I-am auzit, vorbeau între ei în altă limbă, sigur nu erau români! Astra nu e băgată în mizerii, noi am și ratat penalty-urile dubioase, ați văzut asta! Nu putem fi banuiți de nimic!", a povestit Şumudică. (Foto: Sportpictures.eu)

Mai mult, unul dintre asistenţii de la Astra - Pogon ar fi Laurenţiu Nicolae, un alt arbitru din Dâmboviţa. Acesta nu ar fi se pare la primul meci suspectat de blat. Pe 17 ianuarie, tot în Cipru, CFR a învins o echipă din Rusia cu 2-0. Cele două echipe se întâlniseră și anul trecut într-un amical care a ajuns de asemenea pe lista de meciuri suspecte prezentată de Federbet Parlamentului European.

Acum, acesta a indicat un penalty inexplicabil pentru CFR în minutul 45+3! Conform analizei Federbet, variația cotelor arăta că "trebuia să se marcheze un gol în prima repriză și over 1,5 goluri la final". Nascimento a executat penalt-yul, dar a ratat. La semnalizarea asistentului, centralul "străin" Dan Petre (al treilea arbitru suspectat) a dictat repetarea. Bud a dat gol, iar CFR a mai marcat pe final de meci. Au fost peste 1,5 goluri. "Nu au completat niciun nume pe listă. Nu i-am auzit vorbind", a declarat pentru Gazeta Sporturilor preşedintele lui CFR, Iuliu Mureșan care mai apoi şi-a adus aminte că ar fi auzit că aceştia sunt sloveni...

Cel de-al patrulea arbitru "străin", conform sursei citate, este Cristian Grigorașcu, actual observator și vicepreședinte al Comisiei Județene de Arbitraj Dâmbovița. Interesant e faptul că cei patru puteau pleca să oficieze meciuri în turneele echipelor româneşti numai cu acordul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Ori acest lucru nu s-a întâmplat! Acum, şefii fotbalului românesc au demarat o anchetă. "Știm despre subiect și facem propria cercetare. În momentul în care lucrurile se confirmă, vom discuta situația în Comisia Centrală și vom lua decizia care se impune", a declarat Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA, pentru cei de la Gazeta Sporturilor. 

Cei de la Federbet au prezentat şi anul trecut un raport cu meciuri suspecte, în fața unei comisii a Parlamentului European. Pe lista din 2016 apăreau partida Viitorul - ASA Târgu Mureș scor 6-1 şi trei partide din Liga 2.

 

Fotomontaj Gazeta Sporturilor

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi