Mayweather pariază pe victoria lui cu McGregor! Cât pune la bătaie

Faptul că Floyd Mayweather intenționează să parieze pe el în ”meciul secolului” de pe 26 august împotriva lui Conor McGregor nu ar trebui să surprindă pe nimeni. E știut faptul că super-campionului din box îi place la nebunie să parieze sume mari, mai ales pe evenimente importante din sport. Același lucru se pare că va face și adversarul său, care va fi obligat să lupte numai după reguli din box.

”Money” Mayweather (captură foto: youtube) nu încalcă nicio lege în domeniu și are voie să facă asta, spre deosebire de alte sporturi. Pariurile sportive sunt legale în Las Vegas, unde va avea loc meciul, astfel că pe campionul din box de 40 de ani nu îl oprește nimeni și nimic să parieze pe victoria lui. Jocurile de noroc reglementate de către Comisa din Nevada interzic pariurile făcute pe site-uri fără licență. În acest moment la un pariu de 10 milioane de dolari, Mayweather va avea un profit net de 2 milioane dolari! Este suma vehiculată de mai mulți jurnaliști de peste Ocean pe care boxerul american o va plasa pe victoria lui. 

Jurnalistul Chuck Klosterman, care în 2014 a publicat în New York Times un articol interesant despre astfel de pariuri, susține că: ”Este bine să pariezi pe tine atâta timp cât o faci în mod regulat și legal cu aceleași sume. În caz contrar, apar probleme...Dacă un sportiv va paria periodic - chiar pe sume mai mici, în funcție de adversar - el deschide o ”fereastră” către corupție. În momentul în care alți sportivi știu că un jucător pariază în mod regulat pentru a câștiga iar apoi, brusc, nu pariază pe un anumit eveniment, acesta trimite fără să vrea un semnal clar celorlalți: faptul că el, parior convins, nu are încredere în acel meci!”, a declarat jurnalistul american.  

Deschide cont și pariază pe Mayweather vs McGregor la cote speciale mărite!

Nu se știe sigur însă dacă teoria lui Klosterman se aplică și aici, pur și simplu din cauza faptului că Mayweather nu a părut niciodată încrezător în nimic. Acesta este un comportament obișnuit pentru el, chiar dacă nu există nicio dovadă despre faptul că el a făcut vreodată un pariu pe el însuși în trecut.

Alții au făcut-o, totuși. Potrivit unui articol publicat în 2011 în Montreal Gazette, campionul mondial Bernard Hopkins a câștigat 100.000 de dolari după ce a pariat pe victoria lui în meciul cu Felix Trinidad. La cinci ani distanță, a câștigat din noul de data asta 250 000 de dolari, după ce a pariat pe victoria lui în disputa cu Antonio Tarver.

În 2010, britanicul David Haye (foto: facebook.com/davidhaye1980) a susținut că a pariat pe el însuși pentru o victorie în repriza a treia în fața lui Audley Harrison în gala desfășurată la Manchester. Iar exact asta s-a întîmplat! Haye și-a distrus adversarul în rundul trei și a devenit campion mondial WBA. În primele două runde, Harrison a ”aruncat” 32 de lovituri, din care doar una l-a pus în real pericol pe David Haye. Acest fapt a atras atenția șefilor boxului din Marea Britanie, aceștia suspectându-l pe Audley Harrison ar fi fost plătit să piardă meciul. 

Ulterior, Haye a declarat că doar le-a recomandat prietenilor și familiei să parieze pe el ca să câștige în repriza a treia și nimic mai mult. "Nu am intrat fizic într-un magazin de pariuri și nici nu am spus că este vorba despre o sumă de bani concretă. Ceea ce am spus este că l-aș putea bate pe Audley Harrison în trei runde. Așa am simțit, iar lucrul ăsta la-m spus mai multor persoane apropiate mie”.

”M-am simțit atunci ca și când eu aș fi pariat pe mine, uitându-mă la cât de mulți oameni au pus bani pe acest meci. Dacă aș fi câștigat în a patra rundă, m-aș fi simțit vinovat..”, a declarat atunci David Haye (foto: facebook.com/davidhaye1980). Cel mai ciudat caz a fost însă cel al boxerului irlandez Steven Donnelly, care s-a dovedit că a pariat împotriva lui în meciul cu Tuvshinbat Byamba, la Olimpiada de anul trecut de la Rio. Ulterior, Donnelly a câștigat clar disputa din ring cu mongolezul. 

Revenind la ”meciul secolului” Mayweather vs McGregor, să spunem că șansele americanului au mai scăzut după ce în ultimele zile s-au raportat pariuri masive pe luptătorul de MMA. Mayweather s-a retras în 2015, cu un palmares impresionant 49-0, și are acum peste Ocean o cotă de 20/1 să câștige meciul. În acest moment, la casele de pariuri online legale recomandate de noi, Floyd Mayweather este favorit cu o cotă de 1.28, în vreme ce ”stânca” din UFC McGregor (captură foto: youtube) are cota 4.30 (de la 5.25 acum câteva zile). O ofertă bogată pe acest meci găsești și aici.

”Rețeta financiară” a disputei de pe 26 august va depăși, după toate probabilitățile, toate recordurile de până acum pentru un meci de box. Meciul va fi difuzat în sistem PPV, iar SkySports a anunțat prețurile pentru Marea Britanie și Irlanda - 19,95 lire sterline, respectiv 24.95 euro. Ultimul record s-a înregistrat în 2015, când veniturile tv au fost de peste 400 milioane de dolari pentru meciul dintre Floyd Mayweather și Manny Pacquiao. 

Pentru lupta care se va desfășura în T”-Mobile Arena” din Las Vegas (20 000 locuri) organizatorii au pus în vînzare bilete premium cu prețuri cuprinse între 23 000 de dolari lire sterline și 38 000 de dolari. Chiar și cei care își vor procura bilete pe ultimul inel al tribunei vor fi nevoiți să scoată din buzunare peste 2500 de dolari. În 2015, din vânzarea biletelor la meciul Mayweather - Pacquiao (captură foto: youtube) s-au strâns 90,2 milioane de dolari. 

Casele de pariuri de peste Ocean își freacă și ele mâinile, fiind de așteptat ca această luptă să se tranzacționeze cu mult peste 50 milioane de lire sterline, poate chiar să ajungă la 100 milioane de lire sterline, conform lui Katie Baylis, purtătorul de cuvând al Betfair.

Până acum, cel mai mare pariu a fost de 880 000 de dolari. Inițial, nu s-a știut nimic despre cine a plasat acest pariu, dar între timp jurnaliștii americani au aflat că frații Gavin și Joe Maloof au făcut asta. Foști proprietari ai clubului din NBA Sacramento Kings, cei doi oameni de afaceri au luat această decizie după ce au participat la unul dintre antrenamentele lui Floyd Mayweather!

Frații Maloof (foto: comstocksmag.com) au anunțat că vor dona câștigul în scopuri caritabile. 160 000 de dolari va fi profitul net în cazul victoriei lui Mayweather. Și eroii ”meciului secolului” se vor umple de bani. Conform ultimelor estimări, câștigul lui Floyd Meyweather va fi de 230 milioane de dolari, în vreme ce lui Connor McGregor îi vor reveni 110 milioane de dolari. Și asta în afara procentelor care li se cuvin din sistemul PPV. Pentru victoria din 2015 în fața lui Manny Pacquiao, campionul Mayweather a luat 180 milioane de dolari. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!