”Mașina de volei” Vakifbank, neiertătoare în finala Ligii cu Alba Blaj: 3-0 (17, 11, 17) / VIDEO

Pentru prima dată calificată într-o finală de Liga Campionilor, o echipă feminină de volei din România și-a dorit să scrie istorie. După o semifinală perfectă cu Galatasaray, jucătoarele de la Volei Alba Blaj nu au mai putut, însă, repeta minunea și în marea finală cu Vakifbank - campioana en-titre a Europei, în rândul căreia s-a aflat o campioană olimpică, chinezoaica Zhu Ting. 

Echipa italianului Giovanni Guidetti (considerat unul dintre cei mai buni tehnicieni din lume / foto: wikipedia.org) a defilat în Sala Polivalentă din București în fața jucătoarelor noastre. Vakifbank, echipă cu care s-au bătut cu ceva ani în urmă și fetele de la CSU Metal Galați, au început tare și s-au impus la 17 în primul set. Căzute psihic, fetele lui Darko Zakoc au uitat partitura la reluare și ”turcoaicele” s-au dezlănțuit. Vakif a ”îngropat” sistematic mingea în terenul grupării ardelene și s-a impus cu un usturător 25-11!

Starurile din echipa lui Guidetti au continuat recitalul în fața unei echipe fără replică în multe momente. Cu Milena Rasic (cel mai bun centru din lume) în mare formă și cu o Lonneke Sloejtes neiertătoare la fileu, VakifBank au condus detașat ostilitățile și în setul trei. Rasic și Sloejtes (foto: dailysabah.com) au făcut spectacol și la ultimul Campionat European - sârboaica a câştigat titlu cu naţionala țării sale, iar jucătoarea din Olanda și coechipierele sale au luat argintul...Iar diferența a fost vizibilă pe teren, în finala de la București. 

Echipa din Turcia și-a păstrat ”coroana” în Champions League, așa cum specialiștii anticipau înaintea confruntării finale de la București. Vakifbank rămâne cea mai bună echipă de club din Europa și, cu victoria în fața celor de la Volei Alba Blaj, a ajuns la al patrulea titlu european din istoria echipei. Gruparea din Turcia a intrat în Cartea Recordurilor în urmă cu cinci ani cu o performanță incredibilă - a bifat nu mai puțin de 73 de meciuri fără înfrângere între 23 octombrie 2012 și 22 ianuarie 2014. 

”Lumea ne-a crezut puţin nebuni când am spus că vrem să jucăm finala, dar se pare că nebunia noastră a dat roade. Am spus înainte de meci că aş da trei cupe şi trei campionate pe o finală de Champions League. Am plecat cu șansa a doua din start, dar să joci o finală contra campioanei en-titre este mai mult decât şi-ar dori orice suporter român", a spus Vladimir Bacşiş, directorul general de la Volei Alba Blaj (foto: gsp.ro)

VIDEO AICI cu cele mai importante faze din finala Ch League dintre Alba Blaj și Vakifbank. 

Până la fetele de la Volei Alba Blaj, doar două echipe masculine de volei din România au ajuns în finală (și au și câștigat-o). Iată, mai jos, sezoanele în care Rapid și Dinamo făceau legea în Cupa Campionilor (actuala Champions League): 

1960/1961 - Rapid Bucureşti
1962/1963 - Rapid Bucureşti
1964/1965 - Rapid Bucureşti
1965/1966 - Dinamo Bucureşti
1966/1967 - Dinamo Bucureşti
1980/1981 - Dinamo Bucureşti

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi