"Maşina de goluri" Cristina Neagu, aproape de o performanţă istorică!

După cadoul făcut de Rusia, care a făcut egal cu Danemarca (26-26), România se califică în semifinalele Europeanul de handbal şi cu un rezultat de egalitate în meciul cu danezele, din această seară! Asta depinde şi de forma în care se va afla cea mai bună jucătoare a naţionalei, Cristina Neagu. Românca, desemnată de două ori cea mai bună handbalistă a lumii, se află în faţa unei performanţe istorice. Aflată deja în fruntea topului marcatoarelor la turneul din Suedia, Neagu a ajuns la 190 de goluri marcate în istoria Campionatelor Europene - la doar patru goluri în spatele nemţoaicei Grit Jurack, ocupanta locului doi. Neagu este acum la doar 15 goluri distanţă de golgheterul all-time al competiţiei, unguroaica Agnes Farkas (205 goluri). 

În cele cinci meciuri disputate până acum, starul naţionalei României a marcat 43 de goluri, cu 15 mai multe decât ocupanta locului doi, daneza Stine Jorgensen. După victoria cu Cehia de ieri, Neagu a ajuns la trei meciuri consecutive cu 10 goluri marcate la CE din Suedia. Pe şase în clasamentul golgheterilor se află o altă româncă, Eliza Buceschi, cu 23 de goluri. 

Clasament golgheteri, CE handbal din Suedia: 

Neagu îşi pregăteşte acum "arsenalul" pentru meciul de astăzi cu Danemarca, de la ora 19:30. Jucătoarele antrenate de Ambros Martin sunt pregătite pentru "finala" cu danezele. 

Nu a mers apărarea în partida cu Cehia aşa cum ne-am dorit, dar sperăm ca acesta să fi fost cel mai prost meci al nostru. Nu e vorba de faptul că nu ne-am dorit, nu e vorba de concentrare, am intrat cred puţin relaxate, dar vom da totul cu Danemarca. Trebuie să fim sută la sută şi să dăm 200 la sută. Nu mai stă nimeni să se gândească la oboseală. 

---Mădălina Zamfirescu

Va fi un meci extrem de greu, cu o încărcătură aparte pentru că am mai avut atâtea dueluri cu ele. Ne dorim să ieşim învingătoare şi cu această ocazie.

---Aneta Udriştoiu

Am avut câteva meciuri dificile, chiar foarte dificile. Partida cu Cehia a fost un joc greu, dar sunt fericit că, în final, am reuşit să câştigăm. Miercuri (nn - astăzi) va fi un meci extrem de important pentru noi. Sper să jucăm foarte bine împotriva danezelor şi, cu siguranţă, vom da totul pe teren. Nu cred că jocul rapid pe care îl etalează Danemarca va fi o problemă pentru noi. Vom merge să luptăm şi sper ca totul să fie bine şi să ne calificăm.

---Denisa Dedu

 

Foto: Mihaela Bobar / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi