Masa arbitrului de rezervă era să-l trimită la spital pe un fotbalist din Australia

FC Sidney a plecat tare anul ăsta în campionatul din Australia - e lider după cinci etape cu punctaj maxim. În ultima etapă, echipa unde vedetă este sârbul Ninkovic (fostul mijlocaş al lui Dinamo Kiev) a trecut cu 2-1 şi de marii rivali de la Melbourne. Meciul jucat cu 20 de mii de spectatori în tribune era să se termine tragic - fundaşul gazdelor, Michael Zullo s-a dezechilibrat într-un duel aerian cu un adversar şi s-a lovit apoi cu capul de masa arbitrului de rezervă de la marginea terenului! Fotbalistul a revenit zâmbind pe teren, dar imediat a primit îngrijiri medicale pentru că s-a simţit rău. Norocul lui Zullo a fost faptul că s-a lovit de partea netedă a mesei şi nu de colţul acesteia, care i-ar fi putut provoca răni grave jucătorului. 

Federaţia de fotbal din Australia a luat în discuţie în regim de urgenţă incidentul şi a anunţat că pe viitor se vor evita pe cât posibil situaţiile în care integritatea jucătorilor este pusă în pericol.  

Cine știe ce s-ar fi întâmplat dacă, Doamne fereşte, s-ar fi lovit de colţul mesei... Leziunile la cap sunt foarte grave. Vom face o evaluare a riscurilor prezentate de echipamentele noastre aflate pe marginea terenurilor. Ultimul lucru pe care vrei să-l vezi pe terenurile de fotbal este un accident de acest fel,

---a declarat  Greg O'Rourke, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Australia 

Conform regulamentului din fotbalul australian, masa arbitrului de rezervă trebuie aşezată la cel puţin 3 metri distanţă de marginea terenului. La meciul cu pricina, aceasta se pare că nu avea distanţa impusă de regulament. 

Dacă vom constata că această masă ţine loc mai mult de loc de odihnă pentru cel de-al patrulea arbitru, atunci cu siguranţă vom renunţa la ea. Nu putem pune în pericol sănătatea jucătorilor doar pentru un moft,

---a mai spus O'Rourke

Foto: foxsports.com.au

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi