Marseille e salvată. 200 milioane de euro va investi noul proprietar în următorii 4 ani

Margarita Louis-Dreyfus a semnat în sfârşit actele pentru vânzarea clubului Olympique Marseille. Miliardarul american Frank McCourt a plătit doar..45 de milioane de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni al echipei din Ligue 1. Discuţiile au început în luna august, însă abia acum afacerea a fost oficializată. McCourt a promis să readucă echipa printre marile puteri din Europa şi a anunţat că va investi 200 de milioane de euro în următorii 4 ani pentru aducerea unor jucători de top, dar şi a unui antrenor cu nume.

Acum se deschide un nou capitol în marea istorie a lui Olympique Marseille. Vom reaşeza acest club pe drumul spre glorie,

---a spus Frank McCourt, noul proprietar al lui OM

Actele au fost semnate la Paris, iar noul preşedinte al clubului din Marsilia este omul de afaceri francez Jacques-Henri Eyraud. Acesta a anunţat că noile obiective ale echipei în viitorul apropiat vor fi titlul şi Cupa Franţei. OM a câştigat ultimul trofeu în 2012, când a triumfat în Cupa Ligii. Marseille, care nu a mai câştigat titlul în Ligue 1 de şase ani, se zbate în mediocritate în acest sezon - e pe locul 12 în clasament, cu doar 3 victorii în 9 meciuri disputate până acum. 

"Aceste lucruri se vor schimba", a anunţat Frank McCourt, care nu se uită la bani când promite ceva. În 2013, a donat 100 de milioane de dolari unei Universităţi de Ştiinţe Politice care poartă numele tatălui său. 

Acum în vârstă de 63 de ani, McCourt (foto: Associated Press) e obişnuit cu sportul - a deţinut una dintre cele mai tari echipe din baseball-ul american, Los Angeles Dodgers, pe care a vândut-o în 2012 cu 2 miliarde de dolari. De asemenea, miliardarul american este proprietarul celebrului maraton de la Los Angeles. 

McCourt a anunţat care vor fi primele mişcări - va fi numit un nou director sportiv, dar şi un altul care va avea în grijă finanţele şi politica de marketing. În plus, va încerca să aducă în această iarnă un atacant celebru, iar începând cu sezonul viitor pe bancă va fi numit un alt antrenor. 

Foştii proprietari ai lui OM, cei din familia Louis-Dreyfus au preluat clubul de la celebrul Bernard Tapie şi l-au deţinut timp de 20 de ani. "O moştenitoare bogată incompetentă", au numit-o fanii echipei în ultimii ani pe Margarita Louis-Dreyfus, socotită principala vinovată pentru dezastrul clubului din ultima vreme. 

 

Foto: indianexpress.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi