Marii operatori de jocuri de noroc fac pressing la Donald Trump!

iDEA (iDevelopment and Economic Association) se numește noua organizație de peste Ocean care face lobby pentru dezoltarea industriei jocurilor de noroc online. Grupul și-a ales și o locație specială pentru a-și desfășura activitatea - la doi pași de președintele Donald Trump! iDEA și-a deschis birourile pe 1717 Pennsylvania Avenue, la doar câteva clădiri distanță de Casa Albă! (foto: whitehouse.gov)

Grupul include cei mai mari operatori din domeniul jocurilor de noroc online din Statele Unite, printre care Amaya (compania ”mamă” a PokerStars) și GVC Holdings (proprietarul Bwin și Partypoker), dar și marele operator din Marea Britanie - Paddy Power Betfair. Golden Nugget, Tropicana și Resorts, cele mai mari trei cazinouri din New Jersey cu afaceri în domeniul jocurilor online, sunt de asemenea membre ale noului concept. 

Afacerea a fost gândită ca un element de presiune asupra membrilor Congresului în perspectiva elaborării a unor noi măsuri care să permită extinderea jocurilor online. Grupul nonprofit spune că va face acest lucru prin educarea politicienilor cu privire la beneficiile economice pe care le oferă această ”industrie”.

Cele 50 de state componente ale SUA au dreptul de a-și stabili propriile legi privind jocurile de noroc online în urma unui aviz emis de către Departamentul de Justiție în anul 2011, care a decis că reglementările Wire Act se aplică numai pariurilor sportive. Miliardarul Sheldon Adelson, proprietarul unuia dintre cele mai mari cazinouri din Las Vegas și unul dintre principalii sponsori în campania electorală a lui Donald Trump, a încercat să-și folosească influența pentru a convinge Congresul să revizuiască legile în vigoare cu privire la jocurile de noroc. Până acum, însă, a făcut-o fără succes...

Deschide un cont la această casă de pariuri online și primești un bonus fără depozit la casino de până la 1.000RON!

În justificarea activității, grupul iDEA face referire la un recent raport economic care evidențiază succesul legalizării locurilor de noroc online din New Jersey. Într-o lucrare intitulată "Impactul economic al jocurilor online din New Jersey: lecții învățate", cercetătorii Alan Meister și Gene Johnson spun că piața iGaming a generat venituri de aproape 1 miliard de dolari, a dus la înființarea a peste 3.300 de locuri de muncă și a virat peste 124 milioane dolari, taxe, la bugetul de stat.

IDEA nu amintește nimic  pe site-ul lor despre Nevada și Delaware, celelalte două state cu jocuri de noroc online legalizate recent, dar care nu au atins obiectivele urmărite. În schimb, ei se declară foarte mulțumiți de impactul legii în New Jersey, unde veniturile din jocurile de noroc de pe site-urile cazinourilor online continuă să crească de la o zi la alta.

"Experiența din New Jersey oferă lecții valoroase pentru alte state din SUA, având în vedere legalizarea jocurilor iGaming. Noile legi pot fi puse în aplicare și de alte jurisdicții, generând locuri de muncă și venituri fiscale însemnate”, a declarat Jeff Ifrah, avocat și, totodată, unul dintre membrii fondatori ai iDEA. 

”Industria” cazinourilor din Statele Unite (cu venituri de 240 de miliarde de dolar) nu este străină de campania celor de la iDEA pentru a-i sensibiliza pe membrii Congresului. Asociația Americană de Jocuri de Noroc (AGA) este văzută ca principalul grup de lobby care acționeză în numele membrilor marcanți de pe piața de gambling, printre care Las Vegas Sands (foto: sands.com), Wynn Resorts și MGM.

Misiunea AGA este de a "proteja neîncetat împotriva politicilor publice dăunătoare, adesea de dezinformare, precum și pentru a deschide calea către dezvoltare și introducerea unor noi reglementări inovatoare”, se arată în statutul grupului. Abrogarea interdicției federale privind pariurile sportive a fost principalul obiectiv al asociației în ultimele luni.

Joacă acum la operatorul de jocuri de noroc recomandat de PariuriX!

Poker Players Alliance este o altă firmă de lobby dedicată iGaming, care militează pentru legalizarea pokerului pe internet. Dar iDEA va fi grupul principal care se va ocupa atât de promovarea intereselor organizatorilor de jocuri de noroc online, cât și de promovarea acestora la nivel politic. 

Site-ul pune accent și pe introducerea unei noi denumiri care să explice activitatea de jocuri de noroc - și anume aceea de "afaceri online de divertisment interactiv". Membrii iDEA sunt de părere că termenii folosiți acum, precum "jocuri de noroc" sau "cazinouri online", îi sperie pe mulți dintre politicieni.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi