Manifești trei dintre aceste semne? Dacă da, atunci trebuie să faci ceva cu tine!

Studii recente au arătat faptul că nu este deloc ușor ca jucătorii să facă diferența între un hobby, un comportament compulsiv sau dependență când vine vorba de jocurile de noroc. De fiecare dată când se depășește limita, mulți dintre cei care încep plini de speranță jocul termină cu mari datorii sau prin a-și pierde prietenii sau, cel mai rău, sănătatea mentală. 

Întotdeauna există pericolul ca cei care petrec ore bune la sloturi sau plasează pariuri pe fotbal ”fără număr” să nu-și poată da seama că obiceiul lor devine nociv pentru sănătate. Specialiștii în sănătate mentală le-au venit în ajutor jucătorilor și au explicat pe înțelesul tuturor semnele care dezvăluie dependența de jocuri.

Potrivit lui Catherine Sweet, de la GamCare, "Pentru multe persoane, jocurile de noroc nu reprezintă o activitate dăunătoare, dar pentru unii poate deveni o problemă foarte serioasă!". "Credem că este important ca oamenii să înțeleagă corect riscurile asociate jocurilor de noroc și să aibă posibilitatea de a avea acces la sfaturi și asistență în timp util pentru a preveni apariția unei probleme", scriu și cei de la Huffingtonpost.

Specialiștii spun că este posibil să dezvolți dependență față de jocuri de noroc dacă:

- cheltuielile tale au devenit necontrolate
- petreci timp îndelungat la jocuri de noroc
- ascunzi anumite lucruri sau minți cu privire la comportamentul tău la pariuri
- jocurile de noroc au un impact negativ asupra relațiilor cu familia și prietenii
- nu mai participi la activitățile familiei
- petreci ore în șir în fața calculatorului
- nu te mai interesează petrecerea timpului liber
- lipsești constant de la școală, colegiu, universitate sau de la locul de muncă

Metode de eliminare a riscurilor

Dacă ai puterea să recunoști că manifești cel puțin două dintre semnele de avertizare de mai sus, atunci trebuie să știi că există ”tactici” de auto-apărare pe care le poți implementa pentru a încerca să reduci riscurile legate de jocurile de noroc. GamCare recomandă să programezi alte activități în momentele în care ești în situația de a paria și să începi să scrii impresiile tale de moment într-un carnețel, pentru a urmări modul în care comportamentul tău se schimbă. 

"Dacă renunțați la jocurile de noroc, rețineți cum vă simțiți și cum ați făcut față acestei provocări. Dacă ați jucat, gândiți-vă la evenimentele care au condus la acest lucru și înregistrați-vă sentimentele înainte, în timpul și după ce ați terminat", recomandă cei de la GamCare. De asemenea, poți elimina o parte din ”ispită” blocând software-ul pentru jocurile de noroc online și trecând la "auto-excludere” din magazinele de pariuri frecventate.

Când pierzi controlul asupra obiceiului de a juca în mod constant, acest lucru poate duce la cheltuieli mai mari decât îți poți permite și, de asemenea, simți o nevoie copleșitoare de a-ți recupera banii pierduți. Cu toate acestea, pentru a-ți reduce riscul de a face datorii și mai mari, specialiștii spun că important e să-ți amintești că jocurile de noroc nu reprezintă o modalitate de a face bani.

"Încercați să vedeți acest lucru ca pe un divertisment", spun specialiștii. Aceștia recomandă, totodată, să nu luați cu voi în vacanțe cărți de credit și să evitați să amestecați sentimentele pentru jocuri de noroc cu cele pentru cei dragi din familie. 

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi