Manchester City, record nebun: 430,7 mil euro pentru primul 11!

Arabii au pompat începând cu 2008 o avere în transferuri la Manchester City. Nebunia a început odată cu aducerea pe ”Etihad” a lui Robinho, șeicul Khaldoon Al Mubarak plătind pentru jucătorul brazilian 32,5 milioane de lire sterline spaniolilor de la Real Madrid. 

Multe dintre vedetele sosite la City în acești ani și-au dovedit valoarea, dar au fost și alți jucători care nu au justificat investiția grupării din Premier League. Jurnaliștii englezi au stabilit cel mai scump ”11” al lui Manchester City din toate timpurile, care reprezintă, totodată, și unul dintre cele mai scumpe din istoria fotbalului! În calcul au fost luate și transferuri făcute de curând. 

De remarcat că în echipa alcătuită de englezi, cei trei apărători costă peste 110 milioane de lire sterline, în vreme ce atacantul Willfried Bony (foto: facebook / care a costat 28 milioane lire sterline) a reușit doar 6 goluri în campionat pentru City!!

Din 2008, de când au început investițiile masive în jucători, Manchester City a câștigat 3 titluri în Premier League (2012, 2014), Cupa Angliei (2011), 2 Cupe ale Ligii Angliei (2014, 2016) și un trofeu Community Shield (2012). 

Manchester City, cel mai scump ”11” all-time (430,7 mil lire sterline):

Ederson (34,7 milioane lire) - Stones (47,5 mil), Mangala (42 mil), Otamendi (28,5 mil) - Sterling (44 mil), De Bruyne (55 mil), Sane (37 mil), Bernardo Silva (43,5 mil) - Robinho (32,5 mil), Aguero (38 mil), Bony (28 mil ).

Cum ar putea arăta primul ”11” al lui City în sezonul 2016/2017 (355 mil lire sterline):

Ederson (34,7 milioane lire) - Dani Alves (5 mil), Kompany (7 mil), Otamendi (28,5 mil), Mendy (40 mil) - David Silva (25,3 mil), Fernandinho (34 mil) - Alexis Sanchez (55 mil), Bernardo Silva (43,5 mil), De Bruyne (55 mil) - Gabriel Jesus (27 mil / foto: mancity.com).

În câteva zile, Manchester City va oficializa transferul lui Dani Alves. Fostul jucător al lui Juve a refuzat bani buni de la Chelsea ca să semneze cu echipa lui Guardiola, antrenorul cu care s-a înțeles de minune la Barcelona. Conform presei engleze, fundașul brazilian de 34 de ani va câștiga la City 4,3 milioane de lire sterline - cu 1,7 milioane de lire mai puțin decât ar fi încasat la Chelsea! 

După 8 ani petrecuți pe ”Camp Nou”, brazilianul s-a transferat la Juve vara trecută, cu care a bifat ”eventul” campionat-cupă în acest sezon. Dani Alves (foto: juventus.com) a petrecut cei mai frumoși ani la Barca, unde a câștigat nu mai puțin de 23 de trofee! 

Palmares Dani Alves: 

Sevilla

Cupa UEFA: 2005–06, 2006–07
Supercupa Europei: 2006
Cupa Spaniei: 2006–07
Supercupa Spaniei: 2007

Barcelona

Primera: 2008–09, 2009–10, 2010–11, 2012–13, 2014–15, 2015–16
Cupa Spaniei: 2008–09, 2011–12, 2014–15, 2015–16
Supercupa Spaniei: 2009, 2010, 2011, 2013
Champions League: 2008–09, 2010–11, 2014–15
Supercupa Europei: 2009, 2011, 2015
Campionatul Mondial al Cluburilor: 2009, 2011, 2015

Juventus

Serie A: 2016–17
Cupa Italiei: 2016–17

Cu Brazila

Copa America: 2007
Cupa Confederațiilor: 2009, 2013
CM tineret: 2003

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!