Guardiola a pus ochii pe Alex Grimaldo, noul puşti minune din fotbalul spaniol

Crescut de Valencia şi Barcelona, Alex Grimaldo s-a mutat în decembrie anul trecut în Portugalia, unde a făcut un sezon excelent în tricoul Benficăi. Evoluţia lui a trezit interesul marilor cluburi din Europa, iar acum fundaşul spaniol în vârstă de 21 de ani este dorit de Pep Guardiola, care vrea să betoneze apărarea pe partea stângă - acolo îi mai are pe Gael Clichy şi Alexander Kolarov, ambii făcând parte din planurile de viitor ale antrenorului catalan.

45 de milioane de euro oferă Manchester United pentru Grimaldo, devenit intr-un an de zile o super-afacere pentru portughezi. Doar 1,5 milioane de euro a plătit Benfica pentru el Barcelonei! Catalanii au avut totuşi grijă să stipuleze în contract faptul că vor avea o cotă parte de 15 la sută dintr-un transfer ulterior al jucătorului. Barcelona a vrut să-l păstreze pe Grimaldo, dar Benfica i-a oferit un contract mai bun fundaşului spaniol, care a semnat atunci cu portughezii un contract valabil până în 2021.

Alex Grimaldo deţine recordul pentru cel mai tânăr fotbalist care a jucat vreodată în liga a doua spaniolă. El avea 15 ani şi 349 de zile în momentul în care a debutat pentru Barcelona B. Catalanii l-au luat pe Grimaldo de la Academia Valenciei pe când acesta avea doar 13 ani. 

 

Foto: goal.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi