Malec a scris istorie la EPT Main Event, în Barcelona. A câştigat turneul în timp ce îşi făcea un selfie


malex.jpg

Sebastian Malec (Polonia) a devenit campion la EPT Main Event, în Barcelona, asigurându-şi astfel un cec în valoare de 1.122.800 euro. El l-a învins într-un heads-up dramatic pe Uri Reichensten.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A CÂŞTIGA SATELIŢI CE ÎŢI OFERĂ POSIBILITATEA SĂ PARTICIPI LA CELE MAI IMPORTANTE TURNEE!

Ultima zi din Main Eventul din capitala Catalunyei a reprezentat un adevărat rollercoaster. Acţiunea a început cu şapte jucători încă în cursa pentru marele premiu, iar lucrurile s-au succedat cu o viteză foarte mare. Vă vom prezenta mai jos pe scurt cele mai importante mâini şi cum s-a scris istoria celui mai mare turneu european din 2016.

De la această situaţie a pornit concursul în ultima sa zi

ultima-zi.png

Prezenţa spaniolilor la mesele finale din EPT a devenit un lucru extrem de comun în ultimii ani. De data aceasta, în ultima zi a fost un singur iberic, iar acesta a părăsit primul competiţia. Harcharan Dogra Dogra a fost în big blind la mâna la care a fost eliminat şi, cu 3 cupă - 2 treflă, a ales să se apere în faţa unui raise de 450.000 de fise al lui Thomas de Rooij (din cutoff). Pe un flop 9 treflă - 5 pică - 2 cupă, Dogra Dogra a împins all-in (750.000 de fise) şi, după aproximativ un minut de gândire, De Rooij a ales să plătească. Acesta din urmă avea A cupă - 4 pică, astfel că a plecat în spate, înainte de ultimele două străzi. Turnul - K de romb - nu a schimbat lucrurile, însă pe river dealerul a pus un 4 de romb, oferindu-i lui De Rooij perechea mai mare. Dogra Dogra a părăsit astfel turneul, supărat pe ghinionul avut, dar mai bogat cu 230.000 de euro.

La foarte scurt timp după această eliminare, grecul Andreas Chalkiadakis a părăsit şi el turneul. Acesta a mers all-in pre-flop cu 4.000.000 de chip-uri (20 de Big Blind-uri), bazându-se pe KQ offsuited. Din nefericire pentru el, Adam Owen - în late position - a primit AQ suited şi nu a putut pleca din acel pot. Cum board-ul nu a adus absolut nimic, jucătorul elen a fost eliminat, primind pentru performanţa sa 330.000 de euro.

Nu a mai durat mult până când turcul Zorlu Er a împărtăşit soarta grecului de pe locul 6. Iar eliminarea sa a fost una dramatică. Având A pică - J trefkă din big blind, acesta a răspuns doar cu call la raise-ul de 400.000 de fise al lui Uri Reichenstein (10 romb - 4 romb) . Flopul a fost unul incredibil pentru neamţ, care a lovit culoare după primele trei cărţi: A-K-3, toate de romb. Cu top pair, Zorlu Er nu a putut pleca din pot şi a împins toate fisele, pentru o cauză deja pierdută. Turcul a terminat astfel pe 5 şi şi-a asigurat un cec de 431.000 de euro.

Având în vedere că sumele puse în joc urmau să crească exponenţial, cei patru jucători rămaşi au încercat să facă un deal, însă nu s-a ajuns la o soluţie de compromis. S-a decis astfel ca structura premiilor să rămână neschimbată, iar următorul care a fost nevoit să se ridice de la masă a fost De Rooij. După o mână de "coin flip" în faţa lui Adam Owen, olandezul a rămas cu doar 3 big blind-uri. A împins fisele rămase cu A-7 offsuited din Under The Gun, iar Uri Reichenstein şi-a apărat blind-ul, chiar dacă mâna sa a fost una marginală J-3 offsuited. Pe flop a apărut un 3, suficient ca De Rooij să fie eliminat: locul 4 şi 535.000 de euro (cel mai mare premiu al carierei sale) pentru el.

La doar două minute de eliminarea lui De Rooij, Adam Owen i-a împărtăşit soarta. Cu A romb - 8 romb din button, Sebastian Malec a dat call, acelaşi lucru făcându-l din small blind Uri Reichenstein (A cupă - 8 pică). Simţind extrem de bine că adversarii nu au nişte cărţi extraordinare, Adam Owen a mers all-in din big blind (Q-J offsuited), pentru 5,6 milioane de fise, sperând probabil să fure potul. Dar Malec a plătit. Asul high al acestuia din urmă a fost suficient, board-ul neoferind nici măcar o pereche pentru vreunul din combatanţi. Owen a încheiat astfel concursul pe 3, primind pentru prestaţia sa 646.000 de euro.   


Răsturnare de situaţie în heads-up

În heads-up s-a intrat cu Uri Reichenstein chip leader (32 de milioane de fise), în timp ce Sebastian Malec avea 21,35 milioane de chip-uri. Acesta din urmă a reuşit câteva play-uri de efect, prin care l-a destabilizat pe agresivul german din faţa sa. Malec a preluat controlul mesei şi a fost în câteva rânduri gata să pună capăt turneului. Acţiunea s-a prelungit, de mai multe ori Uri reuşind să se dubleze în momente în care nimeni nu îi mai dădea vreo şansă.

Ultima mână a fost una epică şi va rămâne în istoria EPT pentru totdeauna. Malec părăsise masa, în aşteptarea deciziei adversarului (Uri trebuia să meargă all-in sau să renunţe la pot) şi a auzit cuvântul "call" exact în momentul în care îşi făcea un selfie cu o persoană din public. Întors la masă, polonezul ştia că nu poate fi bătut, dezvăluind o mână care a completat o culoare. De partea cealaltă, Uri avusese chintă şi decisese să plătească, în ciuda faptului că jos erau trei cărţi de aceeaşi culoare.

Malec şi-a asigurat astfel cecul de 1.122.800 euro, cel mai mare al său, dar şi din istoria EPT Main Event. Polonezul a fost cel mai bun dintre cei 1785 de jucători care au plătit o taxă de înscriere de 5000 de euro pentru a participa la prestigioasa competiţie.

De menţionat şi faptul că, în acest turneu, jucătorul român Alin Grasu a avut o evoluţie apreciată. El s-a clasat pe locul 75, care i-a garantat un cec în valoare de 13160 euro.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!