Mafia rusă "spală" în SUA bani din jocurile de noroc

Autoritățile din Statele Unite și Grecia au făcut front comun și au reușit să aresteze un cetățean rus care a fost acuzat de ”spălarea” a 4 miliarde de dolari prin intermediul unui schimb valutar folosindu-se de Bitcoin - o monedă digitală creată în anul 2009 de către japonezul Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri sau reglementări de pe piața financiară. De asemenea, Bitcoin (foto: fortune.com) permite deținerea și transferul anonim de valoare. 

În vârstă de 37 de ani, Alexandr Vinnik și-a luat apoi tălpășiță și s-a ascuns în Grecia. A fost depistat într-un mic sătuc din Nordul Greciei și extrădat în SUA pentru a face față acuzațiilor unui tribunal din California, pentru operarea unei afaceri de servicii bancare fără licență, spalare de bani și alte infracțiuni conexe - care au legătură și cu jocurile de noroc. În total, împotriva lui Vinnik au fost formulate 17 capete de acuzare. 

Anchetatorii au dezvăluit faptul că cetățeanul rus este proprietarul și operatorul mai multor conturi BTC-e. Bitcoinul este considerată a fi una dintre cele mai vechi și mai obscure metode de schimburi valutare virtuale. Imediat după apariția informației în presa de peste Ocean despre activitatea lui Alexandr Vinnik, respectivul site al companiei care oferă astfel de servicii nu a mai putut fi accesat - motivația a fost ”probleme tehnice, serviciul urmând să fie disponibil în următoare 5-10 zile”. 

Vinnik (foto: thebitcoinnews.com) este acuzat, de asemenea, de ​​”furt de identitate, fraudă de rambursare a taxelor, corupție publică și activitățile de trafic de droguri în timpul activității sale pe pe piața valutară digitală”, potrivit autorităților americane. Bărbatul se presupune că a comis și a facilitat o gamă largă de infracțiuni care depășesc cu mult setul de reglementări existente. Prin acțiunile sale, se presupune că el a furat identități, a facilitat traficul de droguri și a ajutat la spălarea încasărilor grupurilor criminale din întreaga lume, multe dintre ele implicate în jocurile de noroc ilegale.

Joacă la acest operator de jocuri de noroc online recomandat de PariuriX.com!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi