Mafia pariurilor trece la alt nivel. Dezvăluirile unui fost ofițer de securitate al FIFA

Site-urile de jocuri de noroc internaționale au demarat o campanie de strângere de date despre o serie de sporturi vizate de către mafia pariurilor. Astfel, evenimentele de baschet, fotbal și tenis au început să fie atent monitorizate în întreaga lume, dar cu precădere în Asia și Australia - unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de meciuri trântite la pariuri. 

Sportradar, o companie care monitorizează pentru FIFA meciurile suspecte, are de asemenea o filială care colectează date despre meciurile de amatori sau desfășurate în ligile inferioare de pe anumite site-uri live de pariuri offshore. Filiala, numită Real Time Sportscasts vizează jucătorii de la colegiile universitare și trimite aceste date în timp real într-un call center, de unde sunt distribuite apoi pe site-urile internaționale de jocuri de noroc.

Există însă temerea că aceste date, furnizate operatorilor internaționali de jocuri de noroc, intră și în posesia mafiei pariurilor care acționează în special pe ”piețele” asiatice și din Australia. Scott Boucher, președintele Ligii de Baschet din Tasmania (o competiție de amatori) a declarat că jucătorii au fost șocați când au aflat că meciurile lor au fost disponibile pe site-uri de pariuri din întreaga lume.

Ca răspuns la dezvăluirile făcute de Scott Boucher, senatorul Nick Xenophon a anunțat că va propune un nou set de legi pentru jocurile de noroc online. ”Potențialul ca aceste date să intre în posesia mafiei pariurilor, cât și cel al coruperii sportivilor și oficialilor este unul uriaș, iar noi trebuie să luăm atitudine.

Nu putem lăsa competițiile noastre sportive, fie că e vorba de profesioniști sau amatori, să fie infectate cu astfel de jocuri de noroc. Acești oameni se pare că nu au niciun pic de rușine. Vor trebui să înțeleagă că nu sunt chiar de capul lor...”, a declarat senatorul Nick Xenophon. (foto: abc.net.au)

AGENȚII RECOMANDATE PENTRU PARIURI LIVE ȘI MECIURI LIVE ONLINE!

Kate Tominac, antrenoarea unei echipe feminine de fotbal (o altă ligă din Australia care a atras interesul cercetătorilor de la Real Time Sportscasts, dar și pieței internaționale de pariuri) a declarat că până acum jucătoarele sale nu i-au înșelat încrederea. ”Nu mi-aș imagina niciodată că fetele din echipa mea sau oricare alte jucătoare fac asta. Nici nu vreau să mă gândesc. Nici măcar nu voi încerca să gândesc în felul ăsta”, a spus Kate - antrenoarea unei echipe feminine de baschet din Hobart. (foto: abc.net.au)

Chris Eaton, fost ofițer al Interpol și fost director al Departamentului de securitate al FIFA, a semnalat preocupări serioase cu privire la cel puțin un site internațional de jocuri de noroc care facilitează parierea live pe astfel de meciuri. Nu a dat nume, dar a dezvăluit că acest site este deținut de un grup de infractori care s-au folosit, la rândul lor, de alte site-uri pentru aranjarea unor meciuri la pariuri din fotbalul internațional.  

Dovadă a noii atracții a mafiei pariurilor pentru ligile inferioare este și liga a doua din România, unde ”cazurile” Dunărea Giurgiu, Gloria Buzău sau Clinceni au fost expuse și pe site-ul nostru. Aici puteți citi și un interviu interesant cu Ionuț Angheluță despre fenomenul ”blaturi” în Liga a doua: https://pariurix.com/ionut-angheluta-comentator-digisport-fenomenul-pariurilor-este-unul-amplu-la-liga-a-doua-conducatorii-sunt-partasi-la-pariere.html

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi