Mafia pariurilor lovește și la feminin. Atenție la acest tipar!

Fotbalul feminin nu este imun la mafia pariurilor, se arată într-un studiu dat publicității de Sindicatul internațional al fotbaliștilor (FIFPro). O parte din cele 3.500 de jucătoare intervievate au recunoscut că li s-a propus să facă blaturi. Există un tipar evident.

Mare atenție când pariați pe meciuri din fotbalul feminin! Mafia pariurilor nu face discriminare de gen când vine vorba de trucarea rezultatelor. La solicitarea FIFPro, Universitatea din Manchester a făcut un studiu despre condițiile de muncă ale jucătoarelor de fotbal profesioniste. Sportive din toată lumea au completat chestionarele, iar concluziile sunt aproape tragice.

Pentru că au fost luate în considerare și ligi dezvoltate precum cele din SUA, Franța, Germania, Anglia sau Suedia, a rezultat că fetele câștigă, în medie, 600 de dolari pe lună. Realitatea este că multe dintre ele, cam jumătate, nu primesc niciun ban, neavând contract de muncă, iar două treimi din jucătoare încasează sub salariul mediu... atunci când îl primesc.

În cazul a 16,7%, existau restanțe contractuale de peste un an, iar 10,8% au declarat că așteaptă să fie plătite între 6 și 12 luni de la ziua de salariu. Numai 3,3% din sportive erau cu plata la zi!

Am prezentat aceste cifre pentru a înțelege că fotbalul feminin este vulnerabil în fața celor care manipulează rezultatele. O jucătoare de fotbal din zece a recunoscut că a fost contactată pentru a face blaturi.

Pe baza sondajului, s-a constatat că mafia pariurilor lucrează după un tipar: abordează jucătoare trecute de 30 de ani, care nu sunt plătite deloc sau care câștigă între 100 și 200 de dolari lunar.  

„Am suspectat că patronii echipei adverse au pariat online pe meci și că era presiune mare pe fete să piardă. După partidă, am informat federația și poliția”, a declarat o jucătoare din Anglia.

Cele 3.500 de femei care practică fotbalul nu au fost obligate să semneze chestionarele, pentru a nu se feri să raporteze problemele cu care se confruntă.

Anul trecut, un studiu similar i-a vizat pe băieți. Niciun fotbalist român nu a semnalat vreo tentativă de blat, ceea ce l-a făcut pe Emilian Hulubei, președintele AFAN, să se declare dezamăgit.

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!