Mafia pariurilor lovește din nou: meci amânat, autoritățile în alertă!

Nici n-a început bine campionatul din Suedia, că s-a iscat și primul scandal. Unul uriaș!..Meciul dintre IFK Goteborg și AIK Stockholm a fost amânat după ce autoritățile au primit informații că partida ar fi aranjată la pariuri. Cazul a fost preluat de poliție, care a dezvăluit că unul dintre jucătorii oaspeților a fost contactat pentru a ”trânti” meciul pentru o sumă mare de bani. 

Federația de Fotbal din Suedia a contactat ambele cluburi și de comun acord au stabilit ca meciul să fie amânat de teama ca nu cumva și alți fotbaliști să fi fost contactați de mafia pariurilor. Pentru că a anunțat imediat federația după ce i-a fost propus ”târgul”, fotbalistul în cauză (al cărui nume nu a fost dezvăluit) a scăpat de pedeapsă - dacă păstra tăcerea și intra în ”joc”, el risca închisoarea cu suspendare și o amendă uriașă. În plus, ar fi fost suspendat cel puțin 3 luni. În trecut, în Suedia un jucător sârb a primit aceeași pedeapsă după ce a încercat să contacteze doi jucători ai unei echipe rivale pentru a pierde meciul. 

Acum, nimic nu anunța ”afacerea” - după 9 etape, AIK este pe locul 6 (cu 14 puncte), iar IFK Goteborg șase poziții mai jos, cu 10 puncte. ”Unul din jucătorii lui AIK ne-a contactat după ce acestuia i-a fost oferită o sumă de bani pentru a trânti meciul. Având în vedere aceste lucruri, chiar și când se va rejuca partida, nu putem garanta că se va desfășura într-un mod sportiv, corect..”, a fost anunțul îngrijorător al șefilor fotbalului din Suedia.

”Ultrașii” lui AIK, o problemă în Suedia

La începutul acestui sezon, fanii lui AIK au șocat, Cunoscuți ca unii dintre cei mai periculoși ”ultrași” din Suedia, aceștia au protestat într-un mod inedit la adresa autorităților suedeze - care le-au interzis acestora să mai poarte cagule sau orice alt fel de măști cu care să-și acopere fețele.

Dar suporterii lui AIK au vrut să demonstreze că nimic nu-i poate abate de la principiile lor. Așa că la meciul cu Hacken (scor 0-0) din prima etapă, au apărut în tribune cu ”hijab-uri” pe cap! Desigur, gestul lor nu a avut nimic de-a face cu portul tradițional al femeilor musulmane, ci așa au ales ei să se războiască cu șefii fotbalului suedez. 

Anul trecut în august, meciul dintre Jonkooping și Ostersunds a fost abandonat după ce un fan mascat a pătruns pe teren și l-a atacat pe portarul oaspeților. Ministrul de Interne din Suedia, Andres Ygeman (inițiatorul acestei legi) a spus că a apreciat inventivitatea și umorul fanilor. În același timp, însă, el i-a avertizat pe ”ultrașii” lui AIK că dacă vor continua cu astfel de manifestări atunci va face tot posibilul pentru a interzice și purtarea ”hijab-urilor” de către suporteri pe stadioane.

Foto: aikfotboll.se 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!