Mafia pariurilor își dezvoltă ”piața”. Pentru ce sumă se trântește un meci

Federația de Fotbal din India (AIFF) a anunțat că va sesiza Confederația de Fotbal din Asia (AFC) și, dacă va fi necesar, va apela și la ajutorul poliției. Asta după ce proprietarul clubului Minerva Punjab (foto: theafricom.com), Ranjit Bajaj a dezvăluit un incident care îi implică pe jucătorii săi în aranjarea mai multor meciuri la pariuri în schimbul unor sume de bani. 

De asemenea, ofițerul de integritate al AFA, Javed Siraj a făcut referire la acest incident într-o conferință de presă. Șeful lui Minerva Punjab (locul 1 în liga a doua indiană), ar fi strâns date concrete despre meciurile la care mafia pariurilor a avut interese. "Este o chestiune foarte serioasă, vom lua cu siguranță măsuri stricte", a spus oficialul echipei. Unul dintre jucători este indian, în timp ce celălalt este străin. Iar acesta ar fi senegalezul Kassim Aidara, un mijlocaș de 30 de ani născut în Germania.

Acesta este al doilea caz important de corupere a fotbaliștilor din India. În 2013, presa din India a scris despre un sindicat de pariuri din Malaezia care a oferit sume uriașe mai multor jucători din Mumbai pentru a pierde câteva meciuri. Acum, proprietarul clubului Minerva Punjab a venit cu probe concrete - el a dezvăluit că doi dintre jucătorii săi a venit într-o zi la el în birou și i-au arătat mesaje pe telefon în care cei din mafia pariurilor le-au oferit 30.000 lakhs (aproximativ 400 de euro) pentru a trânti un meci. 

"Sunt șocat, trebuie să ne trezim și să stârpim această amenințare care ucide pur și simplu fotbalul indian", a declarat Bajaj. Vom face o plângere oficială și nu vom lăsa nicio piatră neatinsă pentru a proteja integritatea fotbalului. Știu că acest lucru va crește costurile, dar asta este o investiție care trebuie făcută pentru a menține în viață acest sport”, a mai spus președintele lui Minerva Punjab. 

Extrem de interesant, Ranjit Bajaj a introdus ca regulament intern ”Principiul celor trei R” - recunoaștere, respingere, raportare! Iar el a îndemnat toate celelalte cluburi din campionat să facă acest lucru. Mai cu seamă că alertele din partea celor de la Sportradar sunt din ce în ce mai dese. Ultimul meci raportat ca suspect la pariuri a fost cel dintre Tollygunge Agragami și NBP Rainbow AC - din Liga regională de fotbal din Calcutta. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi