Mafia pariurilor a trecut la next level! Cu cine se fac acum blaturile

Sunt din ce în ce mai dese cazurile în care jucători, sau chiar echipe, sunt dovediți că au trântit meciuri la pariuri. A dezvăluit-o, de curând, în cel mai clar mod Joey Barton (fost internațional englez suspendat 18 luni pentru pariuri), cel care a declarat public că știe de multe aranjamente la nivel mare. Și fotbalul din România a fost atins de această ”boală”, iar presa sportivă (inclusiv noi, aici pe site) a scris pe larg despre aceste infracțiuni. Chiar și ieri ați putut citi pe site-ul PariuriX un material despre modul în care mafia italiană a pariurilor a fost la un pas să preia clubul Rapid. 

Dezvăluirile din ultima vreme ale presei, dar și sancțiunile dictate împotriva farsorilor, i-au determinat pe capii mafiei pariurilor să treacă la o altă etapă în dezvoltarea afacerii lor negre. Conform presei de peste Ocean, mai nou nu se mai ”cumpără” arbitri sau jucători, ci persoanele responsabile de transmiterea în timp real a informațiilor despre meciuri către casele de pariuri - așa numitul data-scout! Potrivit jurnaliștilor americani, 30 de secunde de întârziere în transmitrerea datelor sunt suficiente pentru ca pariurile să fie plasate pe evenimente care s-au întâmplat deja, dar care nu au ajuns la operatorii de jocuri de noroc. 

O astfel de persoană responsabilă cu transmiterea datelor este remunerată, oficial, de către organizatorii meciurilor cu 50 de dolari pentru un eveniment. Desigur, o sumă iluzorie în comparație cu banii oferiți de mafia pariurilor pentru ”mica” sa implicare...

Noua îndeletnicire a unui data-scout (foto: sportfogadas.org) a atras atenția cercetărilor! Într-un studiu publicat la începutul acestui an, Matthew van Bommel și Luke Bornn (profesori universitari de statistică în domeniul sportului) au descoperit dovezi clare cu privire la această nouă strategie. Studiul s-a axat pe meciurile de baschet, unde evenimentele curg în valuri - blocajele, assist-urile și sumedenia de faulturi sunt mană cerească pentru mafioți. ”Aceste inconsecvențe pot avea consecințe foarte importante, pentru că sistemele de joc cu privire la meciurile din NBA se bazează exclusiv pe aceste statistici trimise de data-scout”, susțin cei doi cercetători în lucrarea lor. 

PARIAZĂ ACUM LA AGENȚIILE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX! 

Daniel Barbarisi, autorul celebrei cărți "Dueling with Kings", se teme că greșelile ar putea să se extindă dincolo de terenul de baschet. ”O astfel de persoană ar putea fi acuzată că influențează în mod necorespunzător rezultatele statistice asupra evenimentelor legate de joc, cum ar fi punctele marcate, blocajele sau orice erori făcute de jucători".

”Prestația” unui data-scout este de bază pentru casele de pariuri. În martie, scorul final al unui meci de baschet disputat între Maryland-Eastern Shore și Carolina de Nord a fost incorect înregistrat cu scorul de 74-67, în loc de 75-65...Maryland-Eastern Shore era favorită la pariuri să câștige meciul la mai puțin de 8 puncte diferență! 

Meciurile ”fantomă”, tot mai răspândite

Meciurile ”fantomă” reprezintă un alt aspect grav pe piață. Sunt acele meciuri care nu s-au jucat niciodată, dar pentru care un data-scout trimite informații cunoscute dinainte de mafia pariurilor! Aceste tipuri de meciuri sunt foarte greu de descoperit, iar acest lucru se întâmplă atunci când unii jucătorii își citesc numele pe statistica unui meci care în realitate nu s-a jucat niciodată. Este și cazul lui Marcel Franke, jucător la echipa germană Greuther Furth - locul 2 în sezonul recent încheiat din Bundesliga 2. 

Fundașul în vârstă de 24 de ani a descoperit cu stupoare că ar fi jucat într-un amical pentru naționala din Timorul de Est (Asia de Sud Est), o insulă aflată la mii de kilometri depărtare de Germania! Așa cum era de așteptat, informația s-a dovedit a fi falsă, iar Franke a început să se intereseze de modul în care numele lui a apărut pe foaia unui joc care nu s-a disputat în realitate, dar pe care au fost falsificate data și locul nașterii sale.

DESCOPERĂ CELE MAI BUNE SITE-URI DE GAMBLING LICENȚIATE! 

La începutul acestui an, o anchetă efectuată de către Confederația de Fotbal din Asia a scos la iveală faptul că Federația de Fotbal din Timorul de Est folosea documente de naștere falsificate pentru a ”încropi” o echipă națională. Mulți dintre jucătorii implicați în meciul care nu s-a jucat niciodată au fost din Brazilia. În urma acestor dezvăluiri, Interpolul (foto: calvinayre.com) a preluat ancheta! "Extrem de îngrijorător este faptul că atunci când se vorbește despre importanța datelor și creșterea criminalității cibernetice se face cu referire la corupția și meciurile trucate din fotbal”, a declarat Jake Marsh, șeful operațiunilor de integritate. 

Practica s-a răspândit în întreaga lume, iar de curând americanii au descoperit că manipularea datelor în scopul obținerii de profituri uriașe la pariuri se dezvoltă pe zi ce trece în multe state. Noile metode au atras atenția ligilor sportive, cât și Congresului SUA. În mai, democratul Frank Pallone a propus introducerea unei noi legislații care să le permită statelor să legalizeze piața jocurilor de noroc numai dacă sunt îndeplinite anumite criterii. Curtea Supremă de Justiție a SUA a fost de acord cu propunerea venită din New Jersey, astfel că se așteaptă ca în următoarele 12 luni autoritățile americane să elaboreze noi reglementări în domeniu.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi