Mafia italiană, tot mai activă pe piața jocurilor de noroc ilegale!

Membru marcant al Clanului mafiot Genovese, care acționează în Staten Island - New York, Alex Conigliaro a fost arestat și acuzat de tentativă de omor și organizarea de jocuri de noroc ilegale. În vârstă de 56 de ani, Conigliaro a pledat vinovat la audierile preliminare în tentativa de a scăpa cu o condamnare cât mai mică. Odată cu el au fost săltate alte 46 de persoane, împotriva cărora au fost formulate mai multe capete de acuzare. 

Alex Conigliari în august 2005, când a fost arestat de agenți FBI în New Jersey. (foto: silive.com)

Potrivit anchetatorilor, toți cei arestați sunt presupuși lideri, membri și asociați ai Familiilor mafiote de crimă organizată Genovese, Gambino, Luchese, Bonanno, cât și din Philadelphia - cu toții aparținând celebrei ”La Cosa Nostra”. Organizațiile mafiote își desfășurau activitatea în diverse locații de pe Coasta de Est a Americii, de la Massachusetts și până în Florida.

Considerat ”Capo di tutti capi”, Conigliaro a fost acuzat și de faptul că în februarie 2012 a încercat să extermine un bărbat. Omul lucra ca bookmaker și făcea afaceri cu John (”Tugboat”) Tognino - unul dintre ”locotenenții” lui Alex Conigliaro. Acesta o bănuia pe victimă că le înlesnește jucătorilor profesioniști să joace la pariuri și să câștige sume mari. 400 000 de dolari ar fi trebuit să le plătească Conigliaro pariorilor, sumă pe care nici azi nu a achitat-o. 

Un membru al clanului i-a dat întâlnire la un restaurant din Bronx bărbatului, care a fost dus apoi într-o cameră aflată la subsol și interogat de către Conigliaro. Acesta l-a lovit pe bărbat și l-a amenințat cu moartea dacă mai calcă ”pe bec”. În fața anchetatorilor, șeful clanului mafiot a pledat vinovat și a recunoscut că el este cel care a condus și a finanțat operațiuni ilegale de jocuri de noroc și pariuri sportive între 2011 și 2014. 

VEZI AICI TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE LEGALE RECOMANDATE DE PARIURIX!

Alex Conigliaro, aflat în custodia poliției, va fi condamnat la 26 octombrie de o instanță federală din Manhattan. El riscă până la doi ani în spatele gratiilor, conform unor surse judiciare. Totuși, e posibil ca judecătorul de caz să pronunțe o pedeapsă mai mare. Având în vedere declarațiile lui Conigliaro, precum și respectarea cu strictețe a regulilor impuse, un judecător a autorizat de curând înlăturarea brățării electronice de monitorizare a acuzatului, montată pe gleznă. 

Conigliaro este un ”abonat” al poliției de peste Ocean. În 2004, el a compărut în fața Curții Federale din Manhattan tot pentru o afacere ilegală de jocuri de noroc, împreună cu alți cinci complici. Potrivit acelui dosar, în cele mai proaste perioade mafioții câștigau 2000 de dolari pe zi. În acest nou caz, avocatul apărării a refuzat să facă orice fel de comentarii. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi