Mafia chineză a pariurilor pune stăpânire pe fotbalul din Europa. A ajuns și în România!

Mafia pariurilor își face din ce în ce mai mult simțită prezența pe piața neagră a fotbalului din Europa. Recent, UEFA a declanșat o anchetă în urma unor unor informații primite cu privire la un meci care ar fi fost aranjat la pariuri de către o rețea din China. Partida suspectă s-a jucat în liga a doua din Irlanda între Longford Town și Athlone Town și a fost câștigată cu 3-1 de către gazde. 

La ”aranjament” ar fi participat cu bună știință șefii lui Athlone, club care a cedat o parte din acțiuni unor investitori din Beijing. Se pare că, mai nou, aceasta este metoda prin care mafia chineză a pariurilor se infiltrează pe piața din Europa, ”mișcare” prin care își acoperă afacerile murdare.

(Foto: twitter.com/AthloneTownFC)

Șefii UEFA au sesizat organele abilitate cu privire la acest meci și, în același timp, a trimis un raport către clubul suspectat că ar fi trântit meciul pentru pariuri.

Pentru că ancheta este în plină desfășurare, poliția nu a dat alte amănunte. Surse judiciare au dezvăluit, însă, faptul că ceea ce a atras atenția au fost sumele imense pariate pe acest meci la pariuri. De asemenea, anchetatorii dețin informații că același grup care a devenit investitor la gruparea irlandeză Athlone Town ar fi cumpărat, prin intermediul unor intermediari, acțiuni și la alte cluburi din ligile inferioare din Europa - cum ar fi Portugalia, Letonia și, atenție, România!..

Acum, poliția irlandeză, cu sprijinul celor de la UEFA, merge pe ”fir” pentru a vedea cine este la capătul lui și care sunt exact cluburile în care a ”pătruns” mafia pariurilor din China."Există dovezi clare și copleșitoare referitoare la faptul că s-a încercat influențarea în mod nejustificat a rezultatului final al meciului pentru obținerea unor profituri mari la pariuri”, se arată în comunicatul trimis de către UEFA irlandezilor de la Athlone Town. 

Englezii de la Dailymail scriu că pariurile, în valoare de 500 000 lire sterline, au fost plasate (în urma unor informații din interiorul clubului irlandez) pe faptul că până la pauză se vor marca cel puțin 2 goluri și că meciul se va termina cu minim 4 goluri. Lucru care s-a și întâmplat! Atacantul lui Longford Town, Enda Curran a bifat ”dubla” până în minutul 40. Sfrijan a marcat și el pentru oaspeți până la pauză, pentru ca același Curran să stabilească scorul final în prelungiri, într-un moment în care cotele pentru marcarea unui gol erau extrem de mari! 

În urma acestui joc, chinezii și-au recuperat participația din clubul irlandez și le-au rămas și bani...425 000 de lire sterline ar fi plătit ”investitorii” din Beijing pentru a intra în Consiliul de Administrație al grupării din liga a doua irlandeză. Șefii lui Athlone au recunoscut că la echipă au venit investitori noi, dar au refuzat să spună ce procent au cumpărat și de unde provin banii. De asemenea, nu se știe dacă banii au fost plătiți direct din China sau prin intermediul unor intermediari.

Cei de la Athlone Town (Foto: twitter.com/AthloneTownFC) au refuzat să facă orice fel de comentarii, dar au declarat că sunt "absolut șocați" de acuzațiile care li se aduc. Interesant este faptul că imediat după ce au sosit noii investitori, s-au petrecut o serie de schimbări la echipă - au plecat jucători și au venit alții noi, iar staff-ul tehnic a suferit modificări. 

Printre jucătorii sosiți recent la echipă se numără și portarul leton Igor Labuts, care a jucat pentru cel puțin alte două cluburi care au fost suspectate de blaturi la pariuri și unde se crede că o parte din acțiuni au fost cumpărate de aceeași firmă din Beijing! Labuts a recunoscut că a fost abordat în trecut pentru a trânti meciuri și că a refuzat, oferind tot sprijinul său anchetatorilor. "Știu că sunt curat, dar este neplăcut. Pentru că în definitiv a fost afectată reputația mea!", a declarat portarul leton. 

Două alte meciuri disputate de către cei de la Athlone Town, din acest sezon, au ridicat semne de întrebare pe piața pariurilor. Unul dintre ele este cel jucat împotriva lui UC Dublin, pe 8 aprilie, și pe care Athlone l-a pierdut cu 4-1. Surse din cadrul UEFA, cât și din ”lumea” interlopă a pariurilor spun că au fost câștigate sume uriașe în acel meci prin pariuri plasate pe înscrierea a cel puțin 5 goluri. Iar golul 4 marcat de Dublin - al cincilea al partidei - a fost reușit în minutul 89!..Coincidență?..Nu s-ar zice. 

(Foto: twitter.com/AthloneTownFC)

"UEFA este pe deplin angajată în lupta împotriva acestui fenomen nociv, o boală care zdruncină din temelii fotbalul”, a declarat un purtător de cuvânt al UEFA. Potrivit surselor jurnaliștilor englezi, UEFA a investigat în jur de 200 de meciuri pe sezon, în ultimii trei ani, disputate în 55 de campionate și suspectate de a fi fost aranjate la pariuri. În ultimii 7 ani, șefii fotbalului din Europa au dovedit, cu probe, faptul că un număr de 14 meciuri au fost trântite la pariuri, iar în multe dintre aceste cazuri cei vinovați au fost interziși pe viață din fotbal. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi