Lumea pokerului, în stare de șoc după atacul armat din Las Vegas

O ploaie de gloanțe s-a abătut duminică noapte asupra spectatorilor prezenți la un concert de muzică country, în vecinătatea complexului Mandalay Bay Hotel. Bilanțul tragediei a ajuns la 59 de morți și peste 500 de răniți! Totul în urma  gestului inexplicabil al unui pensionar nebun de 64 de ani care a tras asupra mulțimii dintr-o cameră aflată la etajul 32 al hotelului. 

(foto: yournewswire.com)

Dan Bilzerian, jucătorul profesionist american de poker, asista și el la spectacol în momentul în care s-a declanșat infernul. Imediat a postat pe contul său de socializare un clip cu momentele de coșmar din timpul atacului și cu oamenii disperați care fugeau în toate direcțiile. Apoi a văzut o femeie alergând și întorcându-se cu o armă ca să se poată apăra și să ajute la anihilarea agresorului. 

Reporterul pokernews.com, Sarah Herring a plecat de la concert înainte ca atacatorul să deschidă focul asupra mulțimii. "E îngrozitor că acțiunile unui om bolnav pot avea un efect atât de devastator asupra atâtor vieți. Mă rog pentru cei nevinovați și mă rog ca inimile celor răi să se îmbuneze", a postat, la rândul ei, pe contul său de socializare.

Ca la un semn, americanii s-au mobilizat exemplar și au declanșat o operațiune de ajutorare a victimelor atacului de lângă Mandalay Bay Hotel. Autoritățile din Las Vegas au instituit un cont de ajutorare numit ”GoFundMe” în care deja s-au adunat peste 3 milioane de dolari. Comunitatea jucătorilor de poker de peste Ocean a contribuit și ea la fondul de solidaritate, air cei mai cunoscuți dintre jucători ai reacționat pe Twitter după cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, exprimându-și sentimente de simpatie pentru victimele inocente. 

”Nu-i mai dați numele. El este un nimeni. Nu-i mai arătați fața. El este nimeni. Nu mai expuneți motivele. El este nimeni. Lăsați-l să moară ca un NIMENI!”, a postat Danielle Andersen (foto: pokernews.com), una dintre cele mai cunoscute jucătoare de poker din circuitul profesionist. 

Iar reacțiile altor jucători de top au curs în valuri pe twitter. La fel cum au făcut și reprezsentanții World Poker Tour. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!