Lucescu despre fotbalul românesc: "Îmi vine să plâng când mă uit la cluburile mari"

Dacă la nivel de naţională toată lumea spune că începem să ne redresăm şi că suntem pe drumul cel bun, la nivel de echipe de club România e printre codaşele Europei. Situaţia actuală e deplânsă şi de unul dintre cei mai valoroşi antrenori din istoria fotbalului românesc. Mircea Lucescu a comentat într-o intervenţie la DolceSport problemele prin care trec cluburile din Romania.

Lucrul cel mai ruşinos în fotbal este falimentul, nu retrogradarea. Când mă uit la cluburile noastre, brand-uri importante dispar într-o indiferenţă generală. Mie îmi vine să plâng. Toate relaţiile mele au fost extraodinare cu preşedinţii de club, pentru că nu i-am pus în situaţia să îi oblig să cumpere sau să fac declaraţii pe care suporterii să le transfere asupra responsabilităţii preşedinţilor.

---a declarat Mircea Lucescu 

Antrenor acum în Rusia, la Zenit, "IL Luce" crede că totul depinde şi de modul în care cel numit pe bancă înţelege să-şi facă datoria. Lucescu a dezvăluit că a întâmpinat şi el mari probleme când antrena în Turcia, dar că a pu sumărul şi el la redresarea echipei. E ceea ce le lipseşte, crede el, antrenorilor din România.

Se poate vinde absolut orice jucător. Depinde de noi să îl înlocuim, să creştem altceva. Succesul meu ca antrenor a fost din acest punct de vedere sigur. Titlurile sunt importante desigur, dar succesul meu ca antrenor a fost acela de a ajuta foarte mult cluburile la care am activat.

La Galatasaray când m-am dus aveau 150 de milioane datorii. Cu mine au ajuns la aproape 15 -20 milioane. Au plecat 14 jucători într-o perioadă scurtă, dar ne-am calificat în Champions League de fiecare dată. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Beşiktaş, unde nu am cumpărat niciun jucător de valoare,

---a mai spus Lucescu

Fost antrenor la Steaua, Emeric Ienei a vorbit şi el despre criza prin care trec cluburile din România.

Eu spun că Steaua defilează în campionat, dar nu asta e important, ci ce face în primăvara europeană. Aici avem greutăţi. În ţară joacă foarte bine, bate tot, dar ar trebui să avem rezultate foarte bune şi în grupele europene,

---e de părere Ienei

 Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi