Luceafărul era să se stingă din cauza blaturilor la pariuri. Țălnar: ”S-a pariat prin Singapore!”

Luceafărul Oradea s-a salvat în ultima clipă de la desființare: echipa a fost preluată de omul de afaceri Nicolae Sarcină. Cornel Țălnar a fost antrenor la Luceafărul, dar nu vrea să mai audă de această echipă. Va mai călca prin Oradea doar ca să-și salute prietenii. De fotbaliști nu vrea să mai știe nimic.Țălnar se dădea cu capul de pereți să facă din Luceafărul o echipă competitivă, iar jucătorii blătuiau meciurile la pariuri! Asta a declarat Țălnar într-un interviu pentru Liga2.ro.

"Domnul Blidaru, cel care ținea echipa cu toate salariile la zi, m-a chemat la el și mi-a zis: Uite ce mi-au făcut vagabonzii ăștia. Eu închid echipa și cu asta basta! Probabil că are dreptate. Și furat, și 'f...t, pentru ce? Nu sunt zvonuri! S-a pariat prin Singapore milioane de euro!...Și atunci (nn - meciul cu Dacia Unirea Brăila, scor 3-4) s-au blocat toate pariurile pentru că era 2-0 pentru noi la pauză și, ce ziceau ăștia?... Între minutul nu știu cât și nu știu cât se întoarce rezultatul...

Și, într-adevăr, în patru minute ne-au dat trei goluri. Cota a fost 54! Va dați seama?..Eu pe telefon m-am uitat că Oradea e suspectată de pariuri și d-astea și că s-au pariat bani mulți pe meciul asta...1 pauză, 2 final. Nu suspectez pe nimeni, că nu am probe. Eu spun ce am auzit și ce s-a vorbit. Omul ăla nu era tâmpit să își desființeze echipa. Așa spunea, că din cauza pariurilor a făcut-o!", a spus Talnar pentru Liga2.ro.

Țălnar mai are de recuperat două salarii restante de la Luceafărul Oradea. Le vrea ca să rezilieze contractul. N-ar zice nu însă unei întoarceri la echipă, dar doar dacă va fi lăsat să decidă el. Dar problema e că, între timp, noii patroni ai echipei l-au numit antrenor principal pe Cristi Dulca. 

Ţălnar a fost prima persoană din cadrul clubului care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume și să-i demaște pe jucătorii-blatiști și schemele lor de pariuri care se făceau în îndepărtata Asie. "Sunt nişte escroci de vagabonzi de fotbalişti, că patronul ăla de aia a închis clubul, că ăştia jucau la pariuri!", a fost prima reacţia a lui Cornel Țălnar. 

”Blatul” cu Dacia Unirea Brăila a pus capac

Este meciul după care fostul finanțator al Luceafărului Oradea, Ioan Blidaru, a decis să nu mai investească bani, preferând să lase echipa în voia sorții. Desfăşurată pe teren propriu, partida a început cât se poate de bine pentru gazde, fotbaliștii lui Țălnar conducând cu 2-0 la pauză. Dar ce-a urmat după pauză, a fost de poveste...De altfel, și Cornel Țălnar a declarat că mai rar i-a fost dat să vadă așa ceva..”Am stat ca stana de piatră. Mă uitam şi nu îmi venea să cred. În trei-patru minute au dat trei goluri ăia", a povestit Țălnar, convins fiind că s-a pariat pe acest meci.

Să-i vedem și noi pe ”eroii” glumei de meci...

Luceafărul Oradea - Dacia Unirea Brăila  3-4 (2-0)
23 august, ora 18:00, stadion: "Iuliu Bodola" (Oradea)
Marcatori: Andrei Hergheligiu (20, 30), Petre Goge (77) / Costin Ghiocel (62), Gabriel Niţă (64), Cosmin Mihai (67), Sorin Frunză (74).

Luceafărul: Ionuţ Poiană - Flaviu Drăgan, Andrei Cordoş, Alexandru Iacob, Ionuţ Ban - Petre Goge, Lucian Asanache (Marius Feher 80'), Paul Păcurar, Claudiu Codoban (Adrian Bedea 62') - Constantin Roşu (cpt.)(Paul Chiş Toie 67'), Andrei Hergheligiu
Antrenor: Cornel Ţălnar

Dacia Unirea Brăila: Bogdan Olaru - Gabriel Niţă, Gabriel Lazăr (Gabriel Iosofache 60'), Costin Ghiocel, Cătălin Stănciulescu - Ovidiu Covaciu (Marius Dima 80'), Laurenţiu Ivan, Sorin Frunză (cpt.), Robert Roşoagă - Cosmin Mihai (George Puia 82'), Costel Roşu
Antrenor: Alin Pânzaru

Alte ”performanțe” marca Luceafărul Oradea 

Meciul cu Dacia Unirea Brăila nu a fost singura partidă suspectă disputată de orădeni. Înainte de acest joc, Luceafărul a remizat neaşteptat pe teren propriu cu Sportul Snagov (1-1), într-un joc în care echipa lui Valeriu Răchită abia îşi făcuse un lot după ce fusese acceptată să joace în Liga 2. A urmat apoi un meci tot în fața propriilor suporteri, cu Ripensia. Luceafărul Oradea a condus cu 1-0, dar în final a pierdut meciul cu 1-2. La rând a fost, apoi, un meci cu cinci goluri la Târgu Mureș, câștigat cu 3-2 de gazde. 

Rezultatele înregistrate de Luceafărul Oradea în actualul sezon al ligii a doua: 

Etapa 1: Luceafărul - Sportul Snagov 1-1 (Marius Matei 36 / Alexandru Rusu 85)
Etapa 2: Luceafărul - Ripensia Timişoara 1-2 (Andrei Hergheligiu 51 / Andrei Dumiter 67, Sebastian Bobină 75)
Etapa 3: ASA Târgu Mureş - Luceafărul 3-2  (Alexandru Stoica 2, Paul Iacob 37, Dan Panait 73 / Petre Goge 34, Adrian Bedea 90+4)
Etapa 4: Luceafărul - Dacia Unirea Brăila 3-4 (Andrei Hergheligiu 20, 30, Petre Goge 77 / Costin Ghiocel 62, Gabriel Niţă 64, Cosmin Mihai 67, Sorin Frunză 74)
Etapa 5: FC Argeş - Luceafărul 3-0 (la masa verde)
Etapa 6: Luceafărul - Chindia Târgovişte 2-1 (Claudiu Codoban 23 - pen., Adrian Badea 42 / Liviu Mihai 25
Etapa 7: Metaloglobus Bucureşti - Luceafărul 1-0 (Alin Mutu 60 - autogol)
Etapa 8: Luceafărul - Academica Clinceni 1-1 (Andrei Antohi 56 / Mihai Deaconescu 69)
Etapa 9: CS Mioveni - Luceafărul 3-2 (Ionuţ Rădescu 34, 76, 90 / Vlad Rusu 26, 49)

# în etapele 1-4, Luceafărul Oradea a fost pregătită de Cornel Ţălnar, sub comanda fostului finanţator, Ioan Blidaru
# în etapele 6-9, Luceafărul a fost antrenată de Cristian Dulca, iar echipa şi-a schimbat conducerea şi finanţatorul. Preşedinte este Lucia Vladimirescu, vicepreşedinte e Andrei Romulus Diaconescu, iar secretar este Ana Elena Buzatu. Finanţatorul este omul de afaceri Nicolae Sarcină, dar conducerea clubului nu vrea să-i facă publică implicarea.

(credit foto: liga2.prosport.ro)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi