Lovitură sub centură pentru jucătorii de poker online!

E cod roșu de îngrijorare printre jucătorii de poker online din Australia! Aceștia s-au trezit în fața faptului împlinit, iar peste 30 de zile nu vor mai putea presta ca și până acum din cauză că Senatul țării a adoptat un proiect de lege care îi trimite pe operatori pe servere offshore. Specialiștii anticipează că piața australiană de poker online, reglementată ultima oară în august 2016, va cădea pur și simplu în cap..

Informația a căzut ca un trăsnet peste jucători, care au început să ”bombardeze” site-ul Comisiei de reglementare a jocurilor de noroc cu mail-uri. Până acum au făcut asta peste 200 de persoane, care cer măsuri separate pentru pokerul online. Autoritățile au rămas însă pe poziție în privința jocurilor de noroc online care au fost reglementate pentru prima dată în anul 2001. 

Patru ani mai târziu, Joe Hachem a câștigat Evenimentul Principal la World Series of Poker (WSOP), iar australienii au devenit ”nebuni” după pokerul online. Ca țară care cheltuie la jocuri de noroc pe cap de locuitor mai mult decât oricare alt stat al lumii, Australia se va clasa acum la coada acestui clasament potrivit specialiștilor. 

În 2016, răspândirea masivă a terminalelor de poker (așa numitele ”pokies”) a dat de gândit Guvernului, care l-a delegat pe unul din membrii, Barry O'Farrell, să formeze o comisie care să investigheze impactul pe care jocurile de noroc îl au asupra australienilor. Iar raportul acestuia a scos la iveală faptul că pariorii au cheltuit peste 400 de milioane de dolari jucând pe site-uri ilegale de jocuri de noroc. Ca urmare, statul australian a înregistrat pierderi de 100 milioane de dolari, în timp ce tot mai mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă. 

Deschide un cont de aici la Pokerstars și încasează 600$ de bun venit!

Miniștrii Alan Tudge și Mitch Fifield au demarat apoi o campanie împotriva jocurilor de noroc, iar ca urmare la începutul acestui an 888Poker a părăsit piața australiană online. Cei doi au fost sprijiniți în acțiunile lor de Guvernul țării, dar a existat o excepție atunci când senatorul David Leyonhjelm a sărit în apărarea oamenilor spunând că acestora li se încalcă anumite drepturi. Iar abordarea lui Leyonhjelm a condus la revizuirea legilor în vara anului trecut. PokerStars a susținut poziția senatorului David Leyonhjelm și a promis că va rămâne în ”tranșee” indiferent cum se va termina acest ”război”. 

Noul proiect de lege va intra în vigoare peste 30 de zile, iar Guvernul și-a exprimat satisfacție pretinzând că este o mare victorie pentru poporul australian datorită faptului că măsura va asigura noi locuri de muncă în țară și creșterea veniturilor la bugetul de stat. În același timp, autoritățile australiene au declarat că pariorii din țară nu vor mai finanța sindicatele de crimă organizată care sunt ”conectate la furnizori de la celălalt capăt al pământului”.

Conform noii legi, oricine va fi descoperit că oferă australienilor un portal de jocuri de noroc online decât cel prevăzut de lege va primi o amendă de până la 5 milioane de dolari! Lideri pe piața locală online, reprezentanții PokerStars au spus că au în vedere retragerea de pe piață și că le vor comunica acest lucru din timp tuturor clienților.

Pe măsură ce PokerStars își va încheia definitv activitatea, site-urile de jocuri de noroc nereglementate (cum ar fi Ignition Casino) vor pleca și ele. Asta în condițiile în care în luna iunie, cea mai mare companie de jocuri de noroc online din Costa Rica a anunțat că va oferi jocuri de noroc online australienilor, inclusiv pokerul. 

Deschide un cont de aici la Unibet Poker și încasează 200 EURO bonus de bun venit!

(sursa: calvinayre.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!