Lovitură sub centură pentru CFR: Petrescu pleacă din Gruia! Cine îi ia locul

Dan Petrescu trebuia să se întâlnească în ședință cu șefii CFR-ului la câteva zile după câștigarea titlului pentru a le spune clar dacă mai continuă sau nu pe banca echipei. ”SuperDan” a plecat în vacanță și ardelenii au intrat la păreri. Gazeta Sporturilor scrie că Petrescu are șanse mici să mai continue în Gruia, unde i s-a găsit deja înlocuitor.

Liber de contract după despărțirea de Astra, Edi Iordănescu și-a dat acordul de principiu pentru a deveni noul antrenor al campioanei României, dar a cerut câteva zile timp de gândire. 

Înainte să fie contactat de CFR Cluj, Edi Iordănescu purta discuții cu arabii care, potrivit presei sportive, i-au oferit un contract de 600.000 de euro pe sezon. Cu 200 de mii de euro mai mult decât îi oferă clujenii pentru preluarea echipei.

Președintele Iuliu Mureșan așteaptă un ultim semn de la Petrescu, cel care se află în discuții avansate cu chinezii de la Guizhou Zhicheng. Asiaticii i-au pus pe masă un contract de 1,8 milioane de euro pe sezon, de aproape patru ori mai mult decât încasa la CFR Cluj!

Plecarea lui Dan Petrescu de la campioana României a fost confirmată într-o declarație și de impresarul acestuia."Dan Petrescu are o ofertă concretă din China", a afirmat Nicolae Pîrnău. Potrivit ultimelor informații, chinezii și-au mainifestat interesul pentru Dan Petrescu încă din luna aprilie, dar ”Bursucul” i-a pasat pe asiatici până după terminarea campionatului.

Despărțirea de Dan Petrescu ar lăsa-o în profit pe campioana României. ”Bursucul” a devenit campion din primul sezon petrecut în Gruia și a câștigat 400.000 de euro de-a lungul acestui an. Cum clauza de reziliere este de 500.000 de euro, rezultă un profit pentru gruparea din Gruia de 100 de mii de euro. Petrescu pleacă fără strângeri de inimă de la CFR. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor înainte de terminarea play-off-ului, acesta a declarat că, cităm: ”Au vrut să mă dea afară înainte să devin campion!".

Înainte ca șefii CFR-ului să se oprească asupra lui Edi Iordănescu, pe banca echipei au mai fost vehiculate numele lui Marius Șumudică, Victor Pițurcă și Loți Boloni. Până la urmă, șefii campioanei României l-au ales pe fiul fostului selecționer al României, care a mai antrenat până acum 4 formații în carieră: ASA Târgu Mureș, Pandurii, ȚSKA Sofia și Astra Giurgiu.

Iordănescu junior a plecat de la Astra după ce a redresat echipa într-un timp record pentru a intra în play-off. O performanță depsebită, în condițiile în care fosta campioană a României a pierdut aproape o echipă întreagă vara trecută.

(Credit Foto: Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi