Lovitură grea primită de operatorii de jocuri de noroc din Belgia!

De la Bruxelles se dă ora exactă în politica europeană. Acum, belgienii dau tonul în Europa și în privința jocurilor de noroc. Mai exact, Guvernul va elabora în curând noi restricții privind publicitatea făcută jocurilor de noroc. Se are în vedere în special interzicerea spoturilor publicitare în timpul evenimentelor sportive live transmise la televizor și în timpul zilei, transmisiuni urmărite și de către copii.

Propunerea, venită din partea ministrului justiției Koen Geens, a fost salutată de către Departamentul pentru jocuri de noroc  din Belgia, dar și de către majoritatea politicienilor. Conform noii legi, se are în vedere: 

- Interzicerea cu desăvârșire a reclamelor la tv privind jocurile de noroc în timpul emisiunilor și transmisiunilor sportive live;
- Interzicerea spoturilor publicitare tv privind jocurile de noroc până la ora 20.00;
- Interzicerea diferitelor anunțuri care fac referire la activitatea de gambling;

În același timp, vor fi promovate informații și avertismente referitoare la pericolul reprezentat de dependența față de jocurile de noroc, dar și instrucțiuni care să atenueze acest comportament. De asemenea, în noul proiect de lege vor fi prevăzute amenzi și sancțiuni pentru operatorii care încalcă noile restricții, cât și pe cele existente privind jocurile de noroc. 

VEZI TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX! 

Ultima revizuire a regulilor în materie de jocuri de noroc s-a făcut în Belgia acum șase ani, prevederi care acum nu mai sunt de actualitate în condițiile noilor forme de publicitate în acest domeniu. Ca urmare a noii legi, bannerele și panourile publicitare la diferitele case de pariuri vor fi interzise cu desăvârșire în timpul emisiunilor și transmisiunilor sportive live. 

”Avem deja autoritatea să facem asta, dar atâta timp cât nu există reguli clare aprobate cu privire la jocurile de noroc nu ne putem exercita acest drept”, a declarat Marjolein De Paepe, purtător de cuvânt al Comisiei pentru jocuri de noroc din Belgia, care a adăugat pe ”lista neagră”, începând cu 2012, o serie de operatori cu probleme. Tot atunci, autoritățile belgiene au trecut la întocmirea mai multor dosare penale. Majoritatea celor 100 de site-uri de jocuri de noroc incluse pe această listă reprezintă operațiuni minuscule, dar printer aceștia și-au făcut loc și nume mari printre care: Betfair, Titan Poker, Winamax, Chili Poker, William Hill, Stan James, Betfred, PKR, BetVictor, Intercasino și 5Dimes.

Peter De Decker, membru al parlamentului belgian, a salutat propunerea Ministrului Justiției: "Pentru publicitatea în domeniul tutunului există deja reguli stricte și există standarde etice și în dceea ce privește alcoolul. Așa că trebuie să se întâmple ceva și în cazul jocurilor de noroc. Nu trebuie să fim orbi față de problemele grave ce decurg de aici și care îi afectează în mod serios pe oameni“.

Operatorii licențiați de jocuri de noroc aflați pe piața belgiană consideră că noile restricții îi vor încuraja pe pariori să-și îndrepte tot mai mult atenția spre site-urile ilegale încălcând astfel regulile deja existente. Asociația belgiană a operatorilor de jocuri de noroc (BAGO) a dezvăluit că în momentul de față doar 15% dintre jucători activează pe site-urile aflate pe ”lista neagră” a Guvernului. BAGO avertizează că, odată cu intrarea în vigoare a noului pachet de legi, procentul acestora va crește până la aproximativ 50%, fapt care va duce la probleme mult mai grave decât cele din prezent. 

Joacă acum la casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi