Lovitură grea pentru principalul operator de pe piața din Grecia

Jocurile de noroc au devenit vara asta și preocuparea Guvernului grec. Autoritățile elene au luat decizia de a reduce drastic numărul terminalelor de video-loterie (VLT) deținute de către principalul operator din țară - OPAP. Potrivit unui anunț făcut de către un membru al Guvernului grec, se are în vedere reducerea acestor terminale la 25 000 în întreaga țară. 

Cei de la ekathimerini.com scriu că Ministerul Finanțelor a depus deja un proiect de lege care urmărește reducerea numărului de VLT-uri, astfel încât să existe "o supraveghere mai eficientă de către autorități", dar în același timp care să asigure "o expunere mai mică la impactul jocurile de noroc".

OPAP, cel de-al patrulea cel mai mare operator de pariuri din Europa, a anunțat anul trecut că va introduce pe piața din Grecia peste 35 000 de astfel de terminale loto (din care 16.500 până în luna mai 2018), în timp ce furnizorii săi - IGT, Inspired Gaming, Scientific Games și Synot Group - vor furniza restul de 18.500 de mașini.

OPAP oferă produse de pariuri sportive și loterie în aproximativ 5750 de magazine din Grecia și Cipru, printr-o schemă de împărțire a veniturilor cu agențiile. Operatorul de pariuri a lansat noua sa afacere VLT pentru a se asigura de creșterea veniturilor sale în viitorul apropiat, deși costurile afacerii au determinat scăderea profitului net al companiei cu 8,7%, ajungând la 39 milioane euro în primul trimestru din 2017.

Activitatea VLT-urilor, care au început să funcționeze în ianuarie 2017, este în plină dezvoltare - cu 53 de noi săli de jocuri care ”găzduiesc” un număr total de 1.355 de astfel de terminale. Compania, care a fost privatizată în totalitate în 2013, a raportat câștiguri totale în 2016 mai mici cu 19,2% față de anul precedent, de până la 170,2 milioane de euro.

Principalul vinovat din spatele acestei scăderi a fost Guvernul grec, care a ridicat obligația fiscală a celor de la OPAP căter stat de la 30% la 35% din venitul brut al jocurilor. Potrivit operatorului de pariuri, majorarea (care a fost aplicată retroactiv până la 1 ianuarie 2016) a însemnat pentru companie o pierdere suplimentară de 57,5 ​​milioane de euro anul trecut.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!