”Lovitură fulgerătoare” - aplicațiile de poker vor fi interzise în China din 1 iunie!

Guvernul comunist de la Beijing a șocat o lume întreagă prin ultima decizie adoptată. Chinezii au decis interzicerea tuturor jocurilor de poker sociale din țară, în ceea ce presa internațională a numit ”Vinerea Neagră chinezească”! Astfel, începând cu data de 1 iunie, toate aplicațiile care oferă jocuri de poker în diverse forme (foto: somuchpoker.com) vor fi în afara legii.

Sub incidența noii legi intră inclusiv promovarea pokerului pe rețelele sociale, cum ar fi Google Play, Apple Store, WeChat sau alte ”magazine” - care vor trebui să elimine orice aplicații legate de poker!

Inside Asian Gaming (Asgam.com) anunță că ”Tencent” a șters deja aplicația WSOP app din ofertă. Compania este proprietara celei mai populare aplicații de chat din Asia (WeChat) și care promovează, în același timp, și expansiunea brandului WSOP în China! ”Ourgame” (foto: gamingzion.com), o societate din Beijing care a cumpărat World Poker Tour în 2015 pentru 35 milioane de dolari, a emis un comunicat în care anunță că va analiza în detaliu efectele legii care va intre în vigoare la începutul lunii iunie. 

Până atunci, respectiva ordonanță a Guvernului chinez ar mai putea include alte câteva modificări. Cadrul legal nu a fost încă publicat, iar site-ul SoMuchPoker (dedicat comunității pokerului din zona Asia-Pacific) notează că ”mai multe detalii sau schimbări sunt încă posibile” până la intrarea în vigoare a legii. 

Decizia autorităților chineze în privința pokerului survine la trei ani după ce poliția a interzis turneul ”Nanjing Millions” din Asian-Pacific Poker Tour. De asemenea, ordonanța vine într-un moment excelent pentru pokerul din China - care a cunoscut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani. Sumedenia de aplicații de pe rețelele de socializare permiteau fanilor și iubitorilor pokerului din China să se întreacă în partide pe bani virtuali.

Site-ul specializat în știri de poker, PokerNews i-a contactat pe reprezentanții firmei ”Tencent” (foto: ro.pokernews.com), ”AliSports” și ”Ourgame” pentru informații suplimentare, dar și pentru a exprima un punct de vedere cu privire la această măsură surprinzătoare luată de Guvernul chinez. 
  
"Cu această schimbare de politică, nu vor mai fi nici jocuri pe bani virtuali în China și nu se va mai putea vorbi nici despre poker în rețelele sociale! Jucătorii chinezi nu vor mai putea practica și nu vor putea afla nimic despre evenimente legale de poker desfășurate în Asia. Pokerul s-a întors la pătrățelul 1 în China", a declarat Stephen Lai, directorul ”Hong Kong Poker Players Association”.

China, o forță în domeniul cazinourilor terestre

În urmă cu doi ani, omul de afaceri american Steve Wynn a inaugurat în Macao cel mai mare cazinou (foto: wynnpalace.com). Macao este o provincie specială a Chinei și, în același timp, reprezintă al patrulea cel mai bogat teritoriu din lume. Construcția respectivului cazinou a costat nu mai puțin de 4,2 miliarde de dolari.

Cu un loc de cazare care pornește de la 300 de dolari pe noapte, ”Wynn Palace” dispune și de SPA, masaj și piscine private. Cazinoul este, în același timp, și una dintre cele mai păzite clădiri din lume - în interior sunt obiecte de artă în valoare de 200 milioane de dolari. Asta în afara fântânilor arteziene sincronizate din fața cazinoului, care au costat 1 milion de dolari. Macao este singurul loc din China unde jocurile de noroc sunt legale, iar veniturile încasate sunt de cinci ori mai mari decât cele din Las Vegas! 

 
 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!