Loteria viitorului - câștigătorul marelui premiu decis cu pachetul de cărți!

Canadienii revoluționează sistemul de loterie. Pe coasta de Est a țării, oricare dintre locuitorii din St. John (Newfoundland) au posibilitatea să se îmbogățească peste noapte de pe urma unui joc unic în lume ”Chase the Ace” - care are ca scop strângerea de fonduri în scopuri caritabile. Tot ce trebuie făcut este să cumperi un bilet pe care este tipărit un număr, iar apoi să aștepți extragerea. În cazul în care ai fost inspirat și ai ales bine numărul, intri în cursa pentru jackpotul săptămânii și ești invitat să extragi As-ul de pică din pachetul de cărți! Este cartea care îți garantează marele premiu, care poate ajunge și la 1 milion de dolari! 

Interesant e că în cazul în care ratezi cartea fericirii, tot te alegi cu un premiu în bani - cel al cărui număr a fost extras câștigă automat 20% din vânzările de bilete din ziua respectivă. 30% merg către jakpot, iar 50% către organizatorii loteriei. În cazul în care norocosul câștigător ratează As-ul de pică, marele premiu crește. Așa s-a îmntâmplat și în ultima săptămână, când jackpotul a ajuns la 800 000 de dolari - record absolut al provinciei. Cel mai mare premiu pus în joc până acum a fost de 733 000 de dolari în urma unei campanii de strângere de fonduri pentru Parohia St. Kevin. 

În fiecare miercuri, atunci când biletele sunt puse în vânzare, centrul orașului se blochează și nimeni nu mai face aproape nimic ca să pună mâna pe un bilet. Mii de oameni se așază la rând ca să cumpere un bilet (sau mai multe, după posibilități) care îi poate îmbogăți. Febra ”Chase the Ace” face ravagii - rețelele de telefonie mobilă cad din cauza apelurilor și mesajelor oamenilor care ”bombardează” rețeaua, iar traficul devine unul infernal, autoritățile fiind nevoite de fiecare dată să închidă principalele șoșele din oraș și să ridice mașinile parcate neregulamentar. 

Ineditul joc de loterie s-a organizat pentru prima dată în 2013 în Nova Scoția, atunci când jakpotul a ajuns la 200 000 de dolari. Pe măsură ce popularitatea jocului a crescut, s-au mărit și premiile - astfel, în 2016 un joc organizat în provincia menționată mai sus a dus la un jackpot de 2,9 milioane de dolari - cu doar cinci cărți rămase în pachetul de cărți!!

Câștigătorul - o pensionară pe nume Kathy McPherson a donat o parte din bani victimelor incendiului din Fort McMurray. Aproape întreg orașul a fost evacut în iunie 2016 după ce autoritățile au decretat stare de urgență în urma unui incendiu de vegetație care a făcut dezastru. Peste 80 000 de oameni au fost forțați atunci să-și părăsească locuințele în urma celei mai mari evacuări din istorie cauzată de un incendiu în provincia Alberta. 

Sursa: bbc.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi