Loteria Romana

Fiecare roman care are a muncit si cunoaste puterea banului s-a gandit cel putin o data in viata cum ar fi daca ar castiga marele premiu oferit de jocurile de noroc de la Loteria Romana. Sumele imense de milioane de lei ce pot fi castigate la primele categorii le ofera romanilor un vis frumos, cel de a-si permite sa isi intretina familia fara a fi nevoiti sa munceasca, de a-si cumpara o masina puternica, o locuinta proprie si de a-si permite diverse alte luxuri pe care cu siguranta nu si le-ar permite dintr-un salariu obisnuit lucrand pentru stat.

Conceptul de loterie a luat nastere in tara noastra in anul 1906, la aparitia unei legi a Regelui Carol I numita Legea Loteriei de Stat, care organiza diferite loterii pe clase. In 1934 a aparut oficial Regia Loteriei de Stat pentru ca abia 65 de ani mai tarziu, la data de 21 Octombrie 1999 sa fie oficializat numele curent Compania Nationala Loteria Romania S.A. (CNLR) si sa aiba loc modificarea acestei companii dintr-una comunista intr-o societate pe actiuni.

Premiile de milioane de euro, masinile sau apartamentele ce pot fi castigate in zilele noastre denota diferenta enorma dintre statuturile sociale din prezent si din trecut. In prima parte a secolului XX marele premiu nu era castigat de o singura persoana, ci era impartit si cu oamenii nevoiasi, iar la mijlocul secolului XX premiile cele mai mari erau haine din stofa, imbracaminte sau motociclete “Moskva”.

In prezent exista 2 ordonante, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 77/2009 si Ordonanta de Urgenta nr. 159/1999 aprobata prin Legea nr. 288/2001 conform carora Compania Nationala “Loteria Romana” S.A. detine drepturi depline de a organiza si exploata jocuri de noroc si jocuri de tip loto pe teritoriul Romaniei.

De-a lungul anilor tipul extragerii numerelor castigatoare si tipul organizarii concursurilor s-a schimbat, in prezent existand mai multe modalitati de a castiga. Cel mai cunoscut joc de noroc este Loto 6/49, conform caruia participantii trebuie sa aleaga 6 numere dintr-un total de 49, pe o varianta simpla de bilet. Acest joc de loto se desfasoara in zilele de joi si duminica, in transmisiune directa pe tara, moment in care sunt extrase din urna 6 numere, oferindu-se 4 categorii de castig: Categoria I – 6 numere, categoria II – 5 numere, categoria III – 4 numere si categoria IV – 3 numere. Jocul Loto 6/49 este cunoscut ca fiind jocul cu cele mai mari premii, in ultimii 2 ani Loteria Romania acordand aproximativ 500 de milioane de lei in premii totale, per ansamblu acordandu-se peste 450 milioane de euro la toate jocurile de noroc apartinand Loteriei. In 2009, cand tara era in plina criza, CNLR a anuntat un profit de aproximativ 240 milioane lei, o crestere cu 12% fata de 2008, ducand-o la o cifra de afaceri totala de 1 444 milioane lei. Cel mai mare castig la Loto 6/49 din Romania s-a inregistrat la data de 7 Iunie 2009 cand un barbat a reusit sa castige incredibila suma de 11 milioane euro. Recordul european este detinut de o femeie in varsta de 25 de ani din Spania care a castigat nu mai putin de 110 milioane lire sterline in luna mai a aceluiasi an.

Un alt joc tip loto extrem de popular este jocul intitulat persuasiv “Noroc”, un joc ce nu este posibil a fi jucat fara a juca la Loto 6/49. In momentul acceptarii unui bilet Loto 6/49, terminalul genereaza un numar din 7 cifre. Participantul poate juca de la un singur numar “Noroc” pana la 64.000 numere. Acest tip de concurs detine 7 categorii de castig: Categoria I – toate cele 7 cifre ale numarului, categoria II –ultimele 6 cifre ale numarului, categoria III – ultimele 5 cifre ale numarului, categoria IV – ultimele 4 cifre ale numarului, categoria V – ultimele 3 cifre ale numarului, categoria N+3 – tot numarul +3 si categoria N-3 – tot numarul -3.

Loteria Romana extragereLoto 5/40 este un joc marca Loteria Romania ce aparut in anul 1995. Regulile sunt simple, participantii trebuie sa aleaga 5 numere sau chiar mai multe (la diverse alte sisteme de joc) dintr-un total de 40. La extragere sunt scoase din urna 5+1 numere, iar categoriile de castig sunt urmatoarele: Categoria I – 5 numere din primele 5 extrase, categoria II – 5 numere din 6 extrase, categoria III – 4 numere din 6 extrase. La fel ca si la Loto 6/49, exista un joc aditional numit “SuperNoroc” ce poate fi jucat doar in continuarea biletului de la 5/40, bilet pe care este generat un numar cu doar 6 cifre de aceasta data.

Alte jocuri de noroc ce apartin de Loteria Romana sunt: Joker – un joc in care sunt alese 2 seturi de numere, prima oara sunt alese 5 numere dintr-un total de 45 si apoi un numar special numit Joker dintr-un total de 20, existand 8 categorii diferite de castig. Noroc Plus este jocul aferent Joker-ului, numarul generat pe biletul de joc avand deasemenea doar 6 cifre. Pronosport si PronoS sunt jocuri ce se bazeaza pe pariuri sportive, in principiu oferta contine 13 meciuri din campionatele Italiei si Spaniei si exista 3 categorii de castig in functie de rezultatele nimerite de participanti.

In ultimii ani au mai aparut diverse modalitati de a castiga: Loz instant, Videoloteria sau Loteria Pasiva. Toate acestea sunt considerate jocuri de noroc, iar castigurile de peste 600 lei sunt impozitate de stat, acesta nefiind insa un impediment pentru milioanele de oameni ce traiesc cu speranta ca isi pot face viata mai usoara.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi