Legea jocurilor de noroc online în România

În ultimul timp auzim tot mai multe lucruri legate de plecarea site-urilor de gambling din România. Câteva deja au "închis ușa" românilor, fie pentru că nu mai acceptă clienți noi din țara noastră, fie că nu-i mai lasă deloc pe români să acceseze respectivele site-uri. Se pare însă că parierea online nu va fi interzisă definitiv în țara noastră, cel puțin asta estimează specialiștii.

gamble-online.jpg

În 2013 a fost înființat ONJN (Oficial Național de Jocuri de Noroc), o instituție care o găsim de altfel în toate statele care sunt membre în Uniunea Europeană. Scopul acestei instituții este de a reglementa și de a controla domeniul jocurilor de noroc. ONJN a propus modificarea unei ordonanţe care să creeze un cadru propice pentru ca jocurile de noroc online din România să fie taxate și licențiate.

ONJN propune taxarea operatorilor de jocuri de noroc online cu 16% din veniturile opținute, un procent nu foarte mare dacă ținem cont că în Marea Britanie acesta este de 15%. În plus site-urile de gambling care vor să opereze în România vor mai trebui să plătească o taxă anuală de circa 300.000 de euro.

Specialiștii estimează că peste zece operatori vor aplica pentru această licență în anul 2015. Asta înseamnă că în bugetul statutului ar putea intra în anul următor peste 100 milioane de euro.

În Bulgaria, de exemplu, la începutul acestui an a fost introdusă licențierea și în prima jumătate a anului de la numai doi operatori licențiați (între timp au luat mai mulţi licenţa) statutul a încasat peste 15 milioane de euro din taxe. Piață din România s-ar putea să fie însă chiar mai mare decât a vecinilor noștri și astfel previziunile de peste 100 de milioane de euro încasate pe an din taxe ar putea fi corecte.

Dacă se va modifica această ordonanță atunci operatorii de jocuri de noroc fără licență vor fi obligați să blocheze accesul românilor la aceste site-uri nelicențiate. Deja ONJN a început să ia măsuri împotriva operatorilor de jocuri de noroc și drept dovadă site-urile din grupul BwinParty, precum și Bet365 nu mai acceptă clienți noi din România, iar site-urile din grupul EuroPartners au interzis complet accesul românilor la site-urile lor de gambling.

Concluzia: cei care joaca la jocuri de noroc pe internet n-ar trebui să fie îngrijorați pentru că jocurile de noroc online vor putea fi în continuare disponibile. Probleme totuși vor fi și prima la care ne gândim este o scădere a cotelor, la pariuri, sau la un payout mai mic la jocurile de casino. O altă măsură care ar putea fi luată de operatorii de jocuri de noroc online ar putea fi introducerea unei taxe la retragerile mai dese, lucru care îl întâlnim de foarte mult la câteva case de pariuri (de exemplu: o retragere gratuită într-un interval de 30 de zile, restul fiind taxate). 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi